Iubita lui Edward Snowden, pe scenă la premiile Oscar

Data publicării:
snowden - 5771437-AFP Mediafax Foto-The Guardian

FOTO: Guliver/Getty Images

Cum era de așteptat, Edward Snowden nu a putut fi prezent pentru a ridica premiul. A fost reprezentat însă de prietena sa, Lindsay Mills, care a fost pe scenă alături de regizoarea Laura Poitras și de jurnalistul Glenn Greenwald.

La scurt timp după anunțarea premiului, Edward Snowden a trimis un comunicat de presă în care o felicită pe Laura Poitras.

Când Laura Poitras m-a întrebat dacă poate să filmeze întâlnirile noastre, am ezitat. Acum sunt recunoscător că m-am lăsat convins. Rezultatul a fost un film curajos, care merită onoarea și recunoașterea primită. Sper ca premiul Oscar primit să încurajeze cât mai mulți oameni să vadă filmul, să fie inspirați de mesajul acestuia: oamenii obișnuiți, uniți, pot schimba lumea”, spune Edward Snowden.

Documentarul „CitizenFour” face un portret al fostului analist al Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA) Edward Snowden, care a publicat zeci de mii de documente secrete. Filmul prezintă zilele tensionate pe care Snowden le-a trăit într-un hotel din Hong Kong, întâlnirile cu jurnaliştii care au publicat detalii despre NSA şi despre spionajul electronic efectuat de Statele Unite, căruia i-ar fi căzut victime şi lideri ai lumii, precum preşedintele Braziliei Dilma Rousseff şi cancelarul german Angela Merkel.

Laura Poitras a câştigat anul acesta premiul Pulitzer pentru rolul avut în publicarea documentelor furnizate de Snowden.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri