Momente controversate în istoria galelor Oscar

Data publicării:
adrien brody halle berry kiss

Iată o scurtă cronologie a celor mai importante dintre aceste incidente și momente controversate: 

  • 1974 - Un bărbat gol a fugit prin faţa lui David Niven, pe scenă, când acesta o prezenta pe Elizabeth Taylor, la cea de-a 46-a gală a Oscarurilor. 

  • 1994 - Când a câştigat Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru "Philadelphia", Tom Hanks i-a adus un omagiu unui om care, probabil, şi-ar fi dorit să rămână în umbră. Hanks i-a mulţumit lui Rawley Farnsworth, profesorul lui de teatru din liceu, pe care l-a descris ca fiind "unul dintre cei mai grozavi americani gay". Profesorul încă nu vorbise public despre orientarea sa sexuală. 

  • 1999 - Discursul incoerent al lui Gwyneth Paltrow când a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din "Shakespeare îndrăgostit/Shakespeare In Love"

  • 1999 - Regizorul Roberto Benigni a alergat pe scaune spre scena unde a primit Oscarul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din "La Vita e Bella".

 

  • 2000 - Hilary Swank a fost atât de uimită că a primit Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolul din "Boys don't cry", încât a uitat să îl menţioneze pe soţul ei, Chad Lowe, în discursul de mulţumire. 

  • 2001 - Angelina Jolie s-a sărutat pasional cu fratele ei, James Haven. 

  • 2002 - Regizorul Michael Moore a criticat implicarea americanilor în războiul din Irak. Moore s-a lansat într-o critică la adresa fostului preşedinte american George W. Bush, în discursul său de mulţumire, când a primit Oscarul pentru cel mai bun documentar, pentru "Cântec pentru un masacru/ Bowling for Columbine", în 2002. 

  • 2003 - Starul filmului "Pianistul", Adrien Brody, a sărit pe Halle Berry şi a sărutat-o pasional, când s-a urcat pe scenă să primească de la aceasta premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal.

 

  • 2003 - Roman Polanski câştigă Oscarul pentru cel mai bun regizor, pentru "Pianistul". Dar, din cauza trecutului său duplicitar, nu a apărut la gală, deoarece poliţia americană l-ar fi arestat pe loc pentru pedofilie. La anunţarea premiului, toată audienţa l-a aplaudat în picioare pe Polanski. Harrison Ford a acceptat Oscarul în numele regizorului şi i l-a înmânat acestuia din urmă, într-o ceremonie care a avut loc la Festivalul de Film de la Deauville. 

  • 2006 - Jennifer Garner a urcat ruşinată pe scena unde a prezentat un premiu Oscar, după ce s-a împiedicat de trena rochiei sale, pe scări. "Îmi fac singură cascadoriile", a glumit ea. 

  • 2011 - În timpul discursului de mulţumire, Melissa Leo, care a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea din "Luptătorul/ The Fighter", referindu-se la discursul celei care a câştigat premiul cu un an înainte, a spus: "Când m-am uitat la Kate (Winslet), anul trecut, totul părea al dracului (f...) de uşor".

(sursa: Mediafax)

Citiți alte materiale despre OSCAR 2015 în secțiunea specială a site-ului digi24.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri