Digi24 – primii doi ani. Momente speciale ale Digimatinalului

Data publicării:
digimatinal crop

La prima oră a dimineţii, pe 16 septembrie 2013 ne-am reamintit cum e să-şi faci ghiozdanul şi să-ţi îndrepţi paşii spre şcoală. Am transmis, în direct, de la Liceul Jean Monnet, iar corespondenţii Digi24 ne-au arătat cum începe şcoala în toată ţara.

Pe 24 ianuarie 2014, pentru Digimatinal a fost, din nou, un prilej să vă arate istoria, în direct. Marius Pancu a transmis de la Palatul Patriarhiei, locul unde Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn atât în Moldova, cât și în Țara Românească.

În septembrie 2012, Digimatinalul a poposit la Curtea Regelui, la Palatul Elisabeta din Capitală. Gazdă ne-a fost principele Radu al României, care ne-a vorbit despre cartea Maşinile Regelui.

Nu ştim dacă a venit cu maşina, cu avionul sau cu trenul, însă ştim sigur că moş Nicolae a fost prezent la noi în emisiune. Anca Dumitrescu a fost ajutorul Moşului, care a trimis-o cu daruri pentru câțiva copii de la un centru de plasament din Capitală.

Fără ezitare, cu zâmbetul pe buze, Raed Arafat şi-a declarat iubirea pentru români şi România, la Digimatinal, exact în urmă cu un an, pe 1 martie 2013.

România este ca un vas de argint care trebuie lustruit, ca să i se vadă valoarea”, spunea raed Arafat atunci.

Victor Rebengiuc e tot un fel de doctor pentru români. Unul pentru suflete. Iar emoţia pe care o transmite de obicei la teatru ori în filme noi am simţit-o în direct, la Digimatinal.

Mă consider un actor care își doreste să fie un mare actor”, a spus Victor Rebengiuc.

Nici noi nu am apucat să numărăm toate cărţile de la Târgul internaţional de carte, însă v-am prezentat, în direct, cele mai proaspete apariţii de la Bookfest.

Inspirat de o carte, regizorul Cristian Mungiu a creat filmul „După dealuri”, câştigătorul a două premii la festvialul de film de la Cannes din 2012. Alături de actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, el a spus, „prezent” în platoul Digimatinal:

Cel mai important lucru este să hotărâm cu capul nostru, nu să le luăm de-a gata, mestecate, lucrurile pe care ni le zic alții”, afirmă Cristian Mungiu.

După 199 de ediţii de emisiune, am tras linie, am socotit şi am sărbătorit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri