Andrei Muntean, locul 6 în finală la paralele; gimnastica românească, fără medalie la JO după 40 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Gymnastics - Artistic - Olympics: Day 1

Gimnastul Andrei Muntean s-a clasat, marţi, pe locul 6 în finală la paralele, la Jocurile Olimpice de la Rio, unde România a încheiat fără medalie la această disciplină sportivă după 40 de ani, scrie News.ro.

Gymnastics - Artistic - Olympics: Day 1

Foto: Gulliver/GettyImages

Andrei Muntean a intrat al doilea în finală la paralele şi a fost notat cu 15,600, cu care s-a clasat pe locul 6.

Medalia de aur a fost câştigată de Oleg Verniaiev (Ucraina, 16,041), iar pe podium au mai urcat Danell Leyva (SUA, 15,900) şi David Belyavskiy (Rusia, 15,783).

Marţi vor mai avea loc ultimele două finale din competiţia olimpică, sol feminin şi bară fixă, dar România nu este reprezentată.

În alte finale pe aparate, disputate luni, Marian Drăgulescu s-a clasat pe locul 4 la sărituri (medie de 15,449), iar Cătălina Ponor pe locul 7 la bârnă (nota 14,000).

Astfel, România încheie fără medalie la gimnastică la această ediţie a Jocurilor Olimpice, pentru prima dată din 1976. La Rio, echipele României nu s-au calificat, iar prin regulament doar trei gimnaşti au avut drept de reprezentare - Cătălina Ponor, Marian Drăgulescu (calificat graţie medaliei de argint la CM din 2015) şi Andrei Muntean.

Ultimele medalii olimpice pentru România au fost cucerite în 2012, când echipa feminină a obţinut bronzul, Cătălina Ponor a fost vicecampioană olimpică la sol, iar Sandra Izbaşa campioană olimpică la sărituri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri