Sari la conținut

Dacian Cioloș: Să fim alături de Cătălina Ponor, să nu fim doar consumatori de victorii

Foto: Guliver / GettyImages Foto: Guliver / GettyImages

Premierul Dacian Cioloș a făcut, pe pagina sa de Facebook, un apel la români: le cere să fie alături de sportivii care reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Rio și să nu fie doar „consumatori de victorii”.

Cătălina Ponor știe să dăruiască atunci când câștigă, așa cum dăruiește și când trece prin momente mai grele. Să fim alături de ea, de Marian Drăgulescu, de toți sportivii români care dau totul la Jocurile Olimpice, să le spunem că-i iubim pentru ceea ce sunt și ceea ce fac. Haideți să nu fim doar consumatori de victorii. În astfel de momente, să fim suporteri adevărați pentru toți aceia pentru care sportul este un mod de viață, este formator de caractere - uneori în condiții foarte grele, este fair-play și autodepășire”, a scris Dacian Cioloș.

El mai arată că „este momentul să recunoaștem că, după fiecare competiție, învățămintele trebuie să le tragem și noi, ca oameni chemați să-i susțină, să-i sprijine”

Suntem alături de voi, Cătălina, Marian, vă iubim și vă apreciem enorm, pentru că știm cât munciți și cât dăruiți pentru a ne reprezenta acolo și pentru a ne oferi momente de emoție și de bucurie”, a încheiat premierul.

Cătălina Ponor s-a clasat pe locul 7 la bîrnă, iar Marian Drăgulescu pe locul 4 la sărituri. La gimnastică feminină, este pentru prima dată în ultimii 44 de ani când România nu ia nicio medalie.