Sari la conținut

„Doamna de fier”, varianta feminină a lui Michael Phelps la JO 2016

FOTO: Gulliver/ Getty Images

La proba de 200 metri mixt, Britanica Siobhan-Marie O'Connor a obţinut medalia de argint, în timp ce americanca Maya DiRado a luat medalia de bronz.

Sportiva a declarat după ce a câștigat cea de-a treia medalie de aur: „Când am văzut ce timp bun am scos, am fost foarte încântată. Nu știam că sunt în stare să scot un timp atât de bun”.

La Olimpiada de la Rio, Hosszu a mai cucerit titlurile olimpice la 100 metri spate şi la 400 metri mixt.

La proba de 4x100 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice 2016, sportiva a stabilit totodată un nou record mondial, cu timpul de 4min.26sec.36/100.

Katinka Hosszu, care a îmbunătățit cu 2 secunde precedentul record al lumii pe această distanță, a devansat-o cu aproape 5 secunde pe americanca Maya DiRado (4min.31sec.15/100) și cu peste 6 secunde pe spaniola Mireia Belmonte (4min.32sec.39/100), câștigătoarele medaliilor de argint, respectiv bronz, potrivit Agerpres.

Katinka Hosszu, supranumită „Doamna de fier”, se mai poate impune la 200 metri spate. Ea nu mai reuşise să câştige vreun titlu olimpic până la actuala ediţie a JO, potrivit News.ro.

Dacă va reuşi al patrulea titlu, sportiva din Ungaria ar egala recordul de medalii în probe individuale de nataţie la o ediţie a JO stabilit de Kristin Otto din RDC, la JO de la Seul din 1988.