Eduard Novak, portdrapelul României la Jocurile Paralimpice: Plec cu încredere în Brazilia

Data actualizării: Data publicării:
2012 London Paralympics - Day 3 - Cycling - Track
©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Sportivul Eduard Novak, cel care va fi portdrapelul României la Jocurile Paralimpice de la Rio, scrie într-un mesaj că pleacă cu încredere în Brazilia şi că îşi doreşte ca prezenţa sa acolo şi a celorlalţi 11 sportivi tricolori să schimbe imaginea acestui fenomen în ţara noastră, informează News.ro.

2012 London Paralympics - Day 3 - Cycling - Track
©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

”Azi plec cu încredere spre Brazilia la Jocurile Paralimpice. Mi-aş dori ca prezenţa mea şi a celorlalţi sportivi români acolo să schimbe imaginea acestui fenomen în România. La ediţia din 2012 de la Londra, audienţa competiţiei a fost de 3,8 miliarde de oameni şi s-au vândut 2,8 milioane de bilete. Sunt cifre care spun multe despre ce fenomen social pe plan mondial este mişcarea paralimpică”, a scris Novak pe Facebook, vineri, înaintea plecării spre Rio.

El va fi portdrapelul României la Jocurile Paralimpice de la Rio.

Echipa României pentru Jocurile Paralimpice de la Rio a fost prezentată oficial în 17 august, sportivii tricolori urmând a concura la atletism, para-canoe, ciclism, judo pentru nevăzători, nataţie şi tenis de masă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Cei 12 sportivi care vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio sunt: Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (săritură în înălţime), Mihaela Lulea (para-canoe), Iulian Şerban (para-canoe), Eduard Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Alexandru Bologa (judo pentru nevăzători), Naomi Ciorap (înot), Samuel Ciorap, Octavian Ilina (înot), Makszin Dacian (tenis de masă) şi Bobi Simion (tenis de masă).

Jocurile Paralimpice din 2016 vor avea loc în Brazilia, în perioada 7-18 septembrie, fiind cea mai importantă competiţie pentru persoane cu dizabilităţi. La ediţia din acest an vor participa sportivi din 176 de ţări.

La ediţia din 2004 a Jocurilor, România a participat cu doar doi sportivi, în 2008 cu patru, iar la Londra 2012, cu cinci sportivi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri