JO 2016. Handbal feminin: România pierde în fața Norvegiei 

Data publicării:
romania calificare handbalGettyImages-587462730

Foto: Gulliver/GettyImages

Pentru a prinde un loc în faza următoare, România are nevoie de o victorie a Angolei în faţa Spaniei, în ultimul meci din grupa A.

ACTUALIZARE. Angola a pierdut în fața Spaniei cu 22 la 26, astfel că România ratează calificarea în faza următoare. 


LIVE TEXT AICI

MECIUL SE TERMINĂ CU VICTORIA NORVEGIEI, LA UN GOL DIFERENȚĂ: 28-27. 

MIN 39. Norvegia se distanțează la 4 goluri: 21-17. 

Norvegia conduce cu 14-13 la pauză. 

MIN 25. Scorul este egal: 13-13.

ACTUALIZARE. Brazilia a trecut cu 29-23 de ultima clasată, Muntenegru, astfel că Norvegia nu mai are nicio șansă să prindă primul loc, lucru care ar trebui să fie în avantajul României, înaintea meciului direct.


După înfrângerile cu Angola şi Brazilia, elevele lui Tomas Ryde au renăscut din propria cenuşă, reuşind două partide foarte bune contra naţionalelor Muntenegrului şi Spaniei. Astfel, cu un singur meci rămas de disputat, calificarea în sferturi depinde doar de noi.

Pentru acest lucru, tricolorele au nevoie de o victorie în faţa Norvegiei, formaţie pe care am învins-o în martie, în calificările pentru Campionatul European. Un lucru care ne-ar putea ajuta foarte mult ţine de primul meci din grupă. Dacă Brazilia va învinge Muntenegru, atunci Norvegia ar fi sigură de locul doi (nu ar mai putea depăşi ţara gazdă; nu există variantă în care să fie depăşită de vreo urmăritoare) şi, ca atare, ar putea să fie mai relaxate în disputa cu noi, menajându-se pentru partidele din fazele eliminatorii.

Egalul ajută până la un punct

Şi cu un egal România ar avea calificarea garantată în mare măsură, însă condiţia este ca Angola şi Spania să nu facă egal în ultimul meci al grupei. În măsura în care aceste două formaţii ar realiza o remiză, atunci ar merge la braţ printre ultimele opt.

În cazul nefericit în care nordicele ne vor învinge, mai rămânem cu o singură variantă de calificare: Angola să bată Spania. Lucru puţin probabil, având în vedere că în ultimele două partide directe ibericele s-au impus la 10 goluri, respectiv la 9 goluri diferenţă.

„Știam că nu avem voie să facem vreun pas greșit după începutul nereușit. Am avut șase goluri, dar ne-am văzut egalate. Ne-am motivat și nu am lăsat să ne scape printre degete. Acum totul stă în mâinile noastre, ne vom petrece următoarele 48 de ore vizionând adversarul și analizând Norvegia. Intrăm în teren să ne luptăm 60 de minute și să mergem mai departe”, a spus Elisa Buceschi, după victoria obţinută în faţa Spaniei.

Calificarea de pe locul patru ne va trimite în „gura” Rusiei, formaţie care a impresionat din nou la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

Clasamentele celor două grupe de la JO 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri