JO 2016. Țara care a câștigat cele mai multe medalii în primele trei zile la Rio

Data publicării:
olimpiada simbol plaja rio GettyImages-578334664 1-1

 

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Delegația SUA a cucerit 19 medalii până acum (cele mai multe), dintre care 5 de aur, 7 de argint și 7 de bronz, fiind urmată de China cu 13 medalii. Japonia și Rusia au câte 10 medalii, iar Italia se situează pe locul al cincilea cu 9 medalii.

În topul medaliilor de aur, tot SUA se află pe primul loc cu 5, China pe al doilea cu 4 medalii, Australia cu 4 și Italia cu 3 medalii de aur.

Sportivul cu cele mai multe medalii la JO 2016, până acum, este o femeie din Ungaria, Hosszu Katinka, ea obținând până acum două medalii de aur la înot. Ledecky Kathleen, din SUA, a obținut tot două medalii, însă una de aur și alta de argint, la fel a câștigat și Sun Yang, care reprezintă China, la înot.

România nu a câștigat încă nicio medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

România a debutat la Jocurile Olimpice de la Paris în 1900, a participat la 20 de ediții, acumulând un total de 301 medalii (88 de aur, 94 de argint și 119 de bronz), dintre care 71 sunt la gimnastică artistică.

Prima medalie din istoria sportului românesc a fost câștigată în anul 1924, la JO Paris, la rugby și a fost o medalie de bronz, potrivit News.ro.

În 1928, la Amsterdam, au concurat 26 de sportivi români la atletism şi scrimă, dar nu au obţinut nicio medalie şi niciun punct.

La Olimpiada de la Los Angeles din 1984, România a fost singura țară din blocul comunist care nu a participat la boicotul inițiat de Uniunea Sovietică. Ediţia din 1984 a JO a fost cea mai de succes pentru ţara noastră, care a câştigat 53 de medalii şi a încheiat pe locul doi în clasamentul pe naţiuni, după SUA.

Cunoscuta revistă americană, Sports Illustrated, prevedea că delegația României va cuceri în total cinci medalii la Jocurile Olimpice de vară, ediția 2016, de la Rio de Janeiro, însă niciuna dintre ele de aur. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri