Sari la conținut

Naţionala de handbal feminin, cea mai slabă clasare în patru participări olimpice

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Naţionala de handbal feminin a României a ratat, duminică noapte, calificarea în sferturile de finală ale JO de la Rio, încheind grupa A cu două victorii şi trei înfrângeri (4 puncte) şi locul 9 la general. Pe locul 10 s-a clasat Coreea de Sud, pe 11 Muntenegru, iar clasamentul este încheiat de Argentina.

Rezultatele obţinute de România în grupa A la JO de la Rio sunt următoarele: 19-23 cu Angola, 13-26 cu Brazilia, 25-21 cu Muntenegru, 24-21 cu Spania şi 27-28 cu Norvegia.

Singura consolare a echipei tricolore după cele cinci meciuri ar fi că interul Cristina Neagu a încheiat ca golgheter, cu 44 de goluri (procentaj de 56%), însă performanţa sa va fi depăşită, având în vedere că mai sunt meciuri de disputat în fazele superioare.

În sferturile de finală s-au calificat echipele Brazilia, Norvegia, Spania şi Angola (grupa A), respectiv Rusia, Franţa, Suedia şi Olanda (B).

Astfel, pentru un loc în semifinalele JO de la Rio se vor duela, marţi, Brazilia - Olanda, Norvegia - Suedia, Franţa - Spania şi Rusia - Angola.

Meciurile din semifinale vor avea loc joi, sâmbătă este programată partida pentru medalia de bronz, iar duminică, în ultima zi a Jocurilor Olimpice, se va juca pentru medalia de aur.

În istoria de patru participări la Jocurile Olimpice, rezultatul obţinut la Rio este cel mai slab pentru echipa României, după ce în 1976 se clasa pe locul 4, iar în 2000 şi 2008 ocupa aceeaşi poziţie – a 7-a.