RIO 2016 | Ciclistul român Serghei Țvetcov încă îşi aşteaptă bicicleta rătăcită de Air China

Data publicării:
ciclist roman FB

Țvetcov ar putea concura pe bicicleta de rezervă.

Air China i-a rătăcit bicicleta de concurs în timpul călătoriei de la Tour of Qinghai Lake la Rio de Janeiro, aceasta neajugând încă în Brazilia. De asemenea, va purta și alți pantofi, după ce perechea sa uzuală era în același bagaj cu bicicleta.

Competiția la care va lua parte Țvetcov este cea de șosea, proba de fond, programată să aibă loc sâmbătă, 6 august, cu începere de la ora 15.30, ora României. Traseul reprezintă unul test dificil pentru rutieri, favoriții acestei curse fiind cu toții câștigători sau cel puțin protagoniști ai Marilor Tururi (Turul Italiei, Franței și Spaniei), însă toți participanții vor avea de înfruntat aceeași lungime de 256,4 kilometri, potrivit site-ului federatiadeciclism.ro.

Chiar dacă parcursul traversează locuri exotice, precum Plaja Ipanema și Plaja Copacabana, sportivii vor avea prea puține șanse să savureze peisajul, având de pedalat peste 40 de kilometri de urcare și 8 kilometri de drumuri cu pavaje, în loc de clasicul asfalt.

Serghei Țvetcov se află pentru prima dată la Jocurile Olimpice, fiind selecționat pe baza criteriului intern al Federației Române de Ciclism, care se poate consulta pe site-ul oficial.

De asemenea, parcursul său constant în competițiile cu profil similar celui din Brazilia, precum și faptul că în 2015 a fost cel mai bine clasat rutier român în clasamentul UCI Europe Tour, au reprezentat confirmări în sensul alegerii sportivului originar din Republica Moldova.

Va fi foarte greu în cursa pe șosea pentru că puterile mondiale din ciclism aliniază și echipele cu cei mai numeroși rutieri. Totuși, rămân încrezător în forțele mele și în pregătirea mea și cred că dacă voi putea evolua la parametrii mei optimi, voi face un rezultat bun”, a declarat acesta înainte de a se îndrepta spre Brazilia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri