VIDEO. Sportiv aclamat de 10.000 de oameni din orașul natal, după performanța de la Rio

Data publicării:
Tennis - Olympics: Day 9
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 14: (L-R) Silver medalist Juan Martin Del Potro of Argentina, gold medalist Andy Murray of Great Britain and bronze medalist Kei Nishikori of Japan pose during the medal ceremony for the men's singles on Day 9 of the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Tennis Centre on August 14, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Argentinianul Juan Martin del Potro, care a obținut argintul la Jocurile Olimpice de la Rio, la tenis, a fost primit ca un erou național în orașul său natal, Tandil. Peste 10.000 de oameni, din cei 110.000, de locuitori ai orașului l-au așteptat pe sportiv în fața primăriei, unde l-au întâmpinat cu ovații, relatează digisport.ro.

Tennis - Olympics: Day 9
Foto: Gulliver/Getty Images

Am câștigat medalia împreună! Am fost mândru să reprezint țara, încă nu pot conștientiza ce am realizat. După atâtea zile petrecute la Rio, întoarcerea în acest oraș valorează mai mul decât medalia pe care o am aici. Cel mai frumos oraș din lume este Tandil!", a spus Juan Martin del Potro, în fața mulțimii.

Argentinianul a pierdut finala la simplu cu Andy Murray, și astfel s-a clasat pe locul doi. Aceasta a fost a doua medalie a lui Juan Martin Del Potro la Jocurile Olimpice, după bronzul din 2012, obținut în urma victoriei cu Novak Djokovic,din finala mică.

„Vă mulțumesc tuturor pentru dragostea pe care mi-ați arătat-o mereu. Fără voi și fără sprijinul familiei și prietenilor mei, ar fi fost mult mai dificil să reușsesc de am reușit în Brazilia, când mă dureau picioarele și eram epuizat. Mă umple de fericire să îmi reprezint în lume țara și Tandil. Modul meu de a vă mulțumi este să vin aici și să împart cu voi această medalie pe care am câștigat-o cu toții. Pentru fiecare sportiv este mai dificil să obțină dragostea și respectul oamenilor. Această medalie este de argint, dar orașul este unul de aur, voi sunteți de aur”, a spus sportivul, vizibil emoționat, potrivit presei argentinene. 

Tennis - Olympics: Day 9
Foto: Gulliver/Getty Images

Cu medalia la gât, Del Potro a dezvăluit o parte din conversația pe care a avut-o cu Novak Djokovic, pe care l-a învins în prima rundă de la Jocuri.

„M-a felicitat pentru efortul pe care l-am depus ca să ajung la Jocuri și mi-a spus că este fericit pentru mine pentru că face bine sportului. El este un mare campion deoarece aceste cuvinte nu le spune oricine. Pentru mine este un mare idol”, a spus Juan Martin del Potro.

În aceeași zi, argentinianul a primit un wild card pentru participarea la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Tennis - Olympics: Day 3
Foto: Gulliver/ Getty Images

Juan Martin del Potro este foarte îndrăgit de locuitorii orașului din care provine și nu este prima dată când mulțimi mari de oameni îl așteaptă ca să îl felicite pentru o performanță. În 2009, a fost așteptat de 40.000 de oameni, după ce argentinianul câștigase US Open. Pe atunci, era pe locul 6 ATP în acel moment, acum se află pe poziția 141, după ce în acest an a revenit în urma unei absențe îndelungate, cauzată de o accidentare la încheietura mâinii stângi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri