Cu încetinitorul. Reparațiile la DN6, între Craiova și Alexandria, au început în 2011

Data publicării:
drum national cu gropi dn6

Mii de maşini circulă zilnic pe Drumul Naţional 6, care face legătura între Alexandria şi Craiova. Şoseaua este plină de gropi, iar în puţinele locuri în care a fost asfaltată, drumarii nu au mai făcut şi marcaje rutiere.

„Foarte prost, numai gropi, n-a fost făcut de trei ani. Și în partea aceea, jos, este un pod în care oricând se pot face accidente”, spune un șofer.

„De vreo doi ani tot zic că fac şi nu fac nimic”, se plânge un altul.

„E dezastru, nu-i de mers. Aşa se întâmplă numai în Olt şi în România”, afirmă un alt bărbat.

Reabilitarea celor 127 de kilometri ai drumului Craiova-Alexandria a început în 2011 şi, potrivit contractului, trebuia finalizată încă din luna mai a anului trecut. Până acum însă, doar un tronson de 36 de kilometri a fost asfaltat.

Lucrările s-au oprit în judeţul Olt în apropierea localităţii Caracal și, ca și cum nu ar fi de ajuns că de mai bine de doi ani șoferii circulă pe un drum cu denivelări pentru că șoseaua a fost asfaltată doar pe jumătate, acum trebuie să se ferească și de gropile tot mai mari și numeroase care au apărut după ce zăpada s-a topit.

„Necazul este că am înțeles că în vremea asta există niște neînțelegeri între firmele care au licitat, privind valoarea, și urmează să se refacă în perioada asta ori licitația, ori documentația din nou”, spune Ioan Mocanu, viceprimarul din Caracal.

Reabilitarea Drumului Naţional 6 costă 127 de milioane de euro, bani proveniţi din Fondul European de Dezvoltare Regională. Noul termen de finalizare a lucrărilor este luna mai a anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri