Cum se pregătește ISU pentru un eventual cutremur

Data publicării:
isu cutremur

Cinci module de intervenţie în caz de cutremur au intrat în dotarea pompierilor. Cointainerele sunt prevăzute cu tehnică necesară salvatorilor în cazul unui dezastru şi pot fi deplasate în zona de intervenţie cu ajutorul unor camioane de mare tonaj, relatează Digi24.

5 astfel de module de intervenţie în caz de cutremur au ajuns deja în ţară. Arată ca nişte containere imense din tablă care conţin toată aparatura necesară salvatorilor pentru căutări printre dărâmături. Întreaga aparatură poate fi deplasată în zona afectată cu ajutorul unui trailer special.

În compartimentele containerului de intervenţie se găsesc de la tuburi de oxigen până la camere telescopice. Sunt folosite pe baza unor senzori amplasaţi în jurul ruinelor care identifică orice formă de viaţă.

Brațul camerei telescopice poate fi extins până la 4 metri lungime, operațiune importantă pentru salvatori când intervin în caz de dezastru.

Cinci astfel de camere dotate cu aparatură cu infraroşu şi microfon pot identifica victimele prinse sub dărâmături, astfel încât salvatorii să hotărască apoi modul de intervenţie la faţa locului. Cele cinci module de intervenţie la dezastru au intrat în dotarea pompierilor din Bucureşti, Ilfov şi alte trei judeţe. Vor fi folosite anul acesta inclusiv la exerciţii de simulare a dezastrelor.

„Un accent important am vrea să-l punem pe caracterul inopinat al acestor exerciții astfel încât să putem descoperi care sunt problemele reale”, afirmă Claudiu Zamfir.

Până la finalul anului Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vrea să cumpere peste 40 de astfel de containere cu echipament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri