Emil Hurezeanu: Rețeta cu trei ingrediente a eșecului autostrăzilor în România - incompetența, corupția și frica

Data publicării:
eh

Care este rețeta cu trei ingrediente a eșecului autostrăzilor în România: incompetența, care are legătură și cu neputința – deci nu acționezi, corupția și frica”, a spus Emil Hurezeanu.

Analistul politic a argumentat că „frica este un element nou”.

Există oameni competenți și oameni integri, trebuie să ne bazăm și pe existența lor, dar care nu mai acționează din cauza fricii, care-și spun: 'De ce să mă arunc? Stau cu ochii pe mine trei, patru sau cinci procurori, mă ascultă ăștia, mă leagă ăștia, dacă cumva termin mai repede autostrada asta decât ceilalți? Am alegeri peste doi ani, vreau să fiu primar, vreau să fiu ministru'. Să știți că există și asta.E un amestec mortal, foarte exploziv, dar nici măcar nu fâsâie bomba. Nu se întâmplă nimic, stă totul pe loc”, a spus Emil Hurezeanu.

Și mai are o calitate amestecul ăsta letal: se autoreproduce. În interiorul acestui triunghi - incompetență, corupție și frică – se pot întâmpla foarte multe lucruri, inclusiv imobilismul. Nu o să le anulăm teama unora desființând justiția”, a completat analistul.

În ultima săptămână am văzut împreună cum, la noi, şoselele de mare viteză ajung să coste enorm şi cum, de cele mai multe ori, se poticnesc la jumătatea drumului. Într-o ediţie specială a Jurnalului de Seară, Cosmin Prelipceanu a tras concluziile campaniei Digi24 „România cu încetinitorul” împreună cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus, cu şeful CNADNR, Narcis Neaga, şi cu adjunctul acestuia, Cristian Andrei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri