România furată | Afacerea „Revoluția”, astăzi, de la 20:00

Data publicării:
1989 revolutia

„Ţi-e rusine să mai spui că eşti revoluţionar”, spune Constantin Negru, vicepreşedinte Asociaţia 22 Decembrie Câmpulung Muscel.

Au trecut 26 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, iar guvernele de până acum nu au reuşit să cureţe clasa revoluţionarilor de impostori cu certificate false de revoluţionari.

Cei mai mulţi impostori s-au infiltrat printre revoluţionarii după apariţia Legii Recunştintei din 2004. Atunci a apărut şi o nouă categorie de revoluţionari: luptătorii remarcaţi prin fapte deosebite.

„La un moment dat, i-a dat aşa: aaa, parcă te ştiu! Da, hai să te ajut”, spune Adrian Sanda, președinte Secretariatul pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor.

Astăzi, CNSAS a descoperit peste 200 posesori de certificate de revoluţionar care au colaborat cu Securitatea înainte de 1989. Şi alte câteva sute sunt cercetate.

Germina Nagâţ, cercetător CNSAS: „Avem 212 impostori dovediţi. Sunt dosare de la informator cu chitanţe, bineînţeles. Deci ai luat bani de la Securitate că ai dat informaţii, pe urmă vii şi iei bani de la bugetul statului în care contribuie ăia pe care i-ai turnat tu, şi iei bani de la revoluţionari pentru că ai fost erou două după amieze?”

„Revoluţia este începută de naivi, continuată de şmecheri şi exploatată de hoţi”, spune cu mânhire Constantin Negru.

Cine a avut de câştigat de pe urma legilor pro revoluţionari aflaţi marti, de la ora 20:00 într-un episod-eveniment - "Afacerea Revoluţia", marca România furată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri