„Imparțial”. Cum comentează invitații ziua istorică de la Vatican

Data publicării:
28022013 20vatican-52228

„Până de Paști lumea va avea un nou Papă, presa internațională a publicat deja speculații. Azi e mai degrabă ziua lui Benedict decât a succesorului său. Unii spun că Benedict va avea influență asupra Conclavului, cert este că el a oferit bereta de cardinal unui număr mare. Trei sferturi din Colegiul cardinalilor a fost numit de Benedict sau de Ioan Paul al II-lea, colaboratori apropiați și reprezentanți ai curentului tradiționalist. Aceștia sunt cardinalii care vor alege viitorul Papă”, a explicat jurnalistul Vlad Mixich, dupăîncheierea pontificatului lui Benedict al XVI-lea.

„Am privit lucrurile cu admirație, zicând Uite, un Papă care spune că este mult prea bătrân, în timp ce, dacă luăm Biserica ortodoxă română, de exemplu, poți ajunge în stare de degradare fizică dar rămâi acolo până te cheamă Dumnezeu. E admirabil gestul Papei”, a declarat Adriana Săftoiu.

„E o ocazie de critică, pe două tabere. Prima vorbește laudativ de Benedict, e unul dintre cei mai redutabili teologi europeni. Cealaltă reproșează scandalurile mari din perioada pontificatului său, dar cu rădăcini în pontificatul lui Ioan Paul al II-lea”, a spus Mixich.

Ratzinger și-a programat cu mult timp înainte retragerea. Să ne amintim celebrul gest, a făcut o vizită la mormântul Papei Celestin, cel care s-a retras, declarat sfânt acum, și și-a lăsat o parte a veșmântului papal pe mormânt, într-un gest deosebit de afecțiune. În acel moment nu s-a înțeles gestul”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri