PRIMA ZI DE PONTIFICAT. Papa Francisc a oficiat prima sa Liturghie

Data publicării:
14032013 20papa 20francisc 20prima 20slujba-54860

Noul păstor al Bisericii Catolice a sosit la Basilica Santa Maria Maggiore fără un convoi impresionant, doar două maşini îl urmau. Tipic pentru caracterul său modest, Papa Francisc nu a folosit intrarea principală a lăcaşului de cult, ci a pătruns pe o uşă laterală.

Astăzi, Papa Francisc urma să-l viziteze pe Benedict al XVI-lea, dar a amânat întâlnirea pentru zilele următoare.

Ce va face Papa Francisc I în primele zile ale pontificatului

În prima zi a Pontificatului său, noul Papă s-a rugat la Bazilica Sfânta Maria cea Mare.

„Voi merge să mă rog la Fecioara să apere oraşul Roma", a anunţat miercuri, în prima sa declaraţie de la balconul Bazilicii Sfântul Petru, Papa Francisc, care este totodată episcop al Romei.

Vineri, la ora 10.00 GMT (12.00, ora României), Papa Francisc va primi întregul Colegiu al Cardinalilor în magnifica Sală Clementină. Ulterior, el se va întâlni, potrivit unei "tradiţii" recente, cu jurnalişti şi oficiali în comunicare de la Vatican.

Duminică, Papa Francisc va susţine tradiţionala rugăciune Angelus, în apartamentul papal, la ora 11.00 GMT (13.00, ora României).

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a anunţat, de asemena, că Papa Francisc se va întâlni cu predecesorul său „în zilele următoare.

Mesa de instalare a noului Papă Francisc va avea loc la 19 martie 2013, ziua Sfântului Iosif, patronul Bisericii Catolice, la ora 8.30 GMT (10.30, ora României), în Bazilica Sfântul Petru.

Jorge Mario Bergoglio, Arhiepiscop de Buenos Aires, a fost ales papă miercuri. Prelatul argentinian este al 266-lea Suveran Pontif şi primul Papă iezuit din istorie.

Citiți și:

Profil. Cine este noul Papă

Care sunt provocările cu care se va confrunta Papa Francisc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri