Traian Băsescu și Patriarhul Daniel l-au felicitat pe Papa Francisc

Data publicării:
traian 20basescu 20la 20vatican 2015 20feb 20presidency 20ro-54839

Șeful statului i-a transmis noului Suveran Pontif, Papa Francisc, „cele mai calde felicitări”, în numele poporului Român, cu ocazia alegerii în fruntea Bisericii Catolice.

„Este un moment de mare însemnătate din viața Bisericii Catolice, pe care am deosebita bucurie de a-l saluta solidar cu credincioșii catolici din România și din întreaga lume, și cu deplina încredere în dezvoltarea relațiilor existente între România și Sfântul Scaun pe temeiul valorilor comune și în spiritul dialogului fratern dintre creștinii catolici și ortodocși, inspirat și susținut de predecesorii Sanctității Voastre, Fericitul Ioan Paul al II-lea și Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea”, se arată în mesajul președintelui.

„Îmi exprim, totodată, convingerea în continuarea cooperării noastre pentru promovarea demnității persoanei umane, precum și pentru construirea unei civilizații a binelui și a păcii, care să asculte vocea celor care au nevoie de solidaritate, de încredere și speranță”, a transmis Traian Băsescu.

În 15 februarie, Traian Băsescu a avut o vizită oficială la Sfântul Scaun, fiind ultimul șef de stat primit de Papa Benedict al XVI-lea.

Patriarhul Daniel: „Este foarte necesar să cooperăm”

Și Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a transmis azi felicitări noului Suveran Pontif.

„Biserica Ortodoxă Română se alătură acestor momente de bucurie ale Bisericii Romano-Catolice, ca urmare a alegerii Sanctităţii Voastre ca Episcop al Romei și Papă.

Suntem convinși că valorile morale autentice, bazate pe credinţa bimilenară creștină, vor continua să aibă un loc central în activitatea Sanctităţii Voastre ca Primat al Bisericii Romano-Catolice, având în vedere lucrarea pastorală pe care Sanctitatea Voastră aţi întreprins-o deja în Argentina”, se arată în mesajul patriarhului.

„Această misiune este o prioritate şi în Biserica noastră Ortodoxă. De aceea, în acest context, este foarte necesar să cooperăm, pentru a realiza solidaritate cu cei care suferă cel mai mult de pe urma crizei economice și spirituale a societăţii contemporane, pentru a da o mărturie creştină comună în lume, în spiritul iubirii milostive a Domnului nostru Iisus Hristos”, a transmis Patriarhul BOR.

Mai mult, Patriarhul Daniel și-a exprima speranța că Papa Francisc va continua să-i sprijine pe credincioșii ortodocşi români care trăiesc în număr mare, în diferite ţări din Europa, în special în Italia, „așa cum constant au făcut-o predecesorii Voştri, vrednicul de pomenire Papa Ioan Paul al II-lea și Papa Emerit Benedict al XVI-lea”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri