Actor din filmul „Nuntă în Basarabia”: „Sunt indignat cum e văzut basarabeanul de către român”

Data publicării:
27032013 20film 20basarabia-57311

Hai să facem o comedie în care să vorbim despre Basarabia noastră dragă. E de plâns, dar hai să râdem, dacă se poate. Toate întâmplările mele reale au fost duse în direcţia comică şi lirică, specifică basarabenilor, pentru că basarabenii sunt un amestec de poezii, cu lucruri amuzante. Sunt dramatici, pasionali”, a explicat regizorul Nap Toader.

Filmul „Nuntă în Basarabia” a avut priză mai mare la public pentru că, potrivit actorului Constantin Florescu, (n.r. basarabenii) „consideră că acest film este al lor și despre ei. În România, publicul este indiferent și șmecher”.

Sunt indignat cum e văzut basarabeanul de către român. […] Dacă e să le căutăm nod în papură, lucrurile minore devin umflate. Basarabenii sunt mici, au 1,50 de centimetri, de culoare maro și vorbesc rusa cu malgașă”, a mai comentat actorul.

La noi, în România, unirea nu este dorită, cum nici filmul nu e dorit”, a completat regizorul.

Pelicula Nuntă în Basarabia” este cel de-al doilea lungmetraj semnat de regizorul Napoleon Helmis (Nap Toader), o coproducţie România/ Republica Moldova/ Luxemburg.

Filmul îi are în distribuţie pe Vlad Logigan, Victoria Bobu, Constantin Florescu, Igor Chistol, Viorica Geantă-Chelbea, Corina Druc, Silvia Berova şi Igor Caras. Imaginea filmului este semnată de Silviu Stavilă, muzica, de Anatol Ştefăneţ, montajul de Corina Stavilă, sunetul, de Mihai Bogos, iar scenografia şi costumele, de Svetlana Mihailiescu. Filmările s-au desfăşurat exclusiv la Chişinău, în perioada 7 - 30 iulie 2008.

„Nuntă în Basarabia” spune povestea unor tineri - el bucureştean, ea din Chişinău - proaspăt căsătoriţi, care decid să facă nuntă cu dar în speranţa că vor scoate banii necesari avansului pentru o locuinţă.

Din aceeaşi secţiune, SPECIAL BASARABIA:

Mircea Druc: „România trebuia să recunoască ultima Republica Moldova”

O unire imposibilă: România şi Republica Moldova

Rusificarea a dominat epoca sovietică

Anul 1940, a doua pierdere a Basarabiei, în urma înțelegerii dintre Hitler și Stalin

Basarabia, provincia cea mai urgisită

URSS a supus Basarabia prin teroare

Republica Moldova, la răscrucea dintre Uniunea Europeană şi Rusia

Basarabia, alt nume al Țării Românești

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri