Petrecere la Palatul Elisabeta. Aproape 4.000 de invitaţi au participat la evenimentul dedicat Zilei Regalităţii

Data publicării:
party

Ceremonia de la Palatul Elisabeta a început la ora 17.30, cu intonarea Imnului Regal. Cei aproape 4.000 de invitaţi au fost întâmpinaţi de soldaţi în uniforme de gală. 

Organizată după modelul tradiţional al familiei regale britanice, petrecerea impune în fiecare an o conduită pe măsură. Punctualitatea este obligatorie, fumatul este interzis, cum interzis este, de altfel, şi telefonul mobil.

Este al patrulea an la rând de când se organizează un garden party la Palatul Elisabeta. Ţinutele sunt elegante, regulile stricte, de protocol, dar domneşte o atmosferă prietenească.

Astfel poate fi rezumat tonul de seninătate şi de rigoare elegantă pe care Familia Regală a vrut să îl dea acestei petreceri dedicate Zilei Regalităţii. O zi pe care statul român pare să o ignore.

„Noi încercăm prin acest eveniment să aducem bucuria care lipseşte unei zile naţionale, demnitatea şi reprezentarea întregii ţări”, explică avocatul Casei Regale a României, Ioan-Luca Vlad.

Ne reobişnuim cu ceea ce înseamnă o sărbătoare naţională

„E din ce în ce mai multă lume la garden party-urile de 10 Mai, e lume din ce în ce mai elegantă, mai relaxată, începem să ne reobişnuim cu ceea ce înseamnă o sărbătoare naţională, o zi care să ne aparţină tuturor”, a remarcat istoricul Filip Iorga.

Gazdele evenimentului au fost în acest an Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu, Principele Nicolae şi sora sa, Elisabeta. Invitaţii au ascultat valsuri si muzică militară şi au asistat la un spectacol de acrobaţii aeriene. Gustările au fost oferite de furnizorii oficiali ai Casei Regale.

„Pentru mine a fost onorant să particip, e o zi deosebită pentru mine. Să ştiţi că nu ne strică un pic de ştaif după 23 de ani de buimăceală”, crede interpretul de muzică populară Grigore Leşe.

Au stat laolaltă rigoarea şi nobleţea unei petreceri elegante. Pentru doamne a fost şi o ocazie bună pentru a etala ţinute elegante, potrivite codului vestimentar, care cerea taior şi pălărie.

„Suntem în progres. Eu am fost şi anul trecut şi chiar remarcam că e mult mai bine anul acesta, doamnele s-au pregătit din timp. Am văzut lucruri foarte personale şi foarte bine interpretate, actualizate”, a remarcat designer-ul Agnes Toma.

Anul acesta, Regele Mihai şi Regina Ana au absentat de la eveniment. Majestăţile lor sunt Elveţia, unde regina îşi îngrijeşte unele probleme de sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri