GENERAȚIA X. Românii care își promovează țara în Italia

Data publicării:
1501289 670750466371981 3472116290182641367 o

Maria Bogdan este din Constanţa şi a părăsit România în urmă cu 16 ani. Voia o viaţă mai bună pentru fiica sa. La Roma lucrează ca bonă şi este mulţumită de cât câştigă. Când i se face dor de casă, se îmbracă în ia de acasă. Aceasta este, povesteşte Maria, lecţia de viaţă pe care i-a dat-o Italia: departe de casă, ajungi să iubeşti România!

Alexandru Neacşu a plecat din Focşani acum 12 ani. În Italia are un serviciu modest: e şofer şi curier al unei firme. La fel ca Maria, a plecat în Italia să câştige mai mult. Dorul de casă i-a schimbat însă perspectiva. Nu mai vrea un munte de bani. Vrea să trăiască decent şi, în timpul liber, face totul pentru a le arăta italienilor şi străinilor, în general, că există şi o Românie frumoasă.

De ce ţin însă românii simpli din Italia să schimbe imaginea proastă a ţării lor? Ne lămureşte Marius Lupu, muncitor în construcţii: „Motivaţia este foarte simplă: vrem să scotem în evidenţă şi lucrurile şi părţile bune ale românilor care sunt încadraţi în societatea de aici”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri