GENERAȚIA X | Tenorul Silviu Mihăilă: Niciodată nu voi face parte dintre românii care își uită identitatea

Data publicării:
tenor silviu mihaila

Muzica este prima lui dragoste. De aceea, Silviu Mihăilă şi-a dăruit întreaga carieră artei. În plus, talentul său este recunoscut de renumiţi artişti din întreaga lume. Aşa că după ce a studiat la Liceul George Enescu din Bucureşti a plecat să înveţe de la cei mai buni, să se pregătească la cel mai înalt nivel: Colegiul Regal de Muzică din Marea Britanie, patronat de Regina Elisabeta a II-a.

Şi pentru că este în ultimul an de studiu, următoarea destinaţie a carierei sale este New York-ul unde va face un master la Manhattan School of Music. Deja a susţinut o audiţie acolo şi a fost apreciat de comisia de canto.

Silviu Mihăilă spune că secretul artei se transmite de la maestrul de canto la studenţi. Un cântăreţ de operă trebuie să fie mai mult decât un muzician foarte bun, spune Silviu Mihăilă. Face cursuri de actorie, trebuie să cunoască germana, italiana și franceza aproape la perfecție.

„Niciodată nu voi face parte din acea categorie a românilor care odată plecați pe meleaguri străine își uită treptat limba, iar apoi se fac că-și uită identitatea. Ca artist liric, cu siguranță cel mai bine îmi voi putea servi țara la nivelul marilor scene muzicale ale lumii”, a declarat Silviu Mihăilă pentru Digi24.

Visează că atunci când va acumula suficientă experienţă să revină în România şi să le împărtăşească secretul şi altor tineri talentaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri