Generația X|Digi24. Românul care a uimit Regatul Unit. Presa l-a numit „micul Einstein de România”

Data publicării:
IULIA N

Băiatul este din Craiova, dar s-a mutat cu familia în Anglia acum cinci ani pentru un trai mai bun. La Jurnal pentru copii îl cunoaștem pe Iulian Bărăscu, o minte sclipitoare, o poveste extraordinară a generației X, duminică, de la ora 8.30. 

Scrie cărţi cu subiecte medievale în limba engleză, studiază arhitectura la Londra, joacă fotbal şi teatru şi face taekwondo. Aceasta este, pe scurt, povestea unui copil român genial. Iulian Bărăscu are 12 ani şi a uimit întreaga lume cu un IQ de 162! „Îți zic cel mai minuscul detaliu de acum cinci ani, dar nu pot să îți zic ce am mâncat azi-dimineața”, a spus Iulian Bărăscu.

Micul Einstein. Un elev român, stabilit în Marea Britanie, are un IQ de 162

Acum cinci ani, soţii Bărăscu au plecat din România ca să-i ofere lui Iulian un viitor pe măsura inteligenţei sale. Trăiesc modest, tatăl băiatului a fost preot în România iar mama lui este medic stomatolog. Sunt foarte mândri de copilul lor mai ales că presa din Regat l-a numit „micul Einstein de România”.

Iulian a fost evaluat de Mensa, organizaţia internaţională care strânge laolaltă persoanele cu coeficient de inteligenţă peste medie. Rezultatele... au fost uimitoare! „La logică am luat 162. E maximum și nu mă gândeam că voi lua atât”, a spus Iulian.

Iulian este copilul care visează ca într-o zi să schimbe lumea! Cu sufletul şi cu mintea lui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri