OAMENI. Azvârlită în stradă la 15 ani după ce a crescut la orfelinat, Steluţa Duţă a ajuns vice-campioană mondială la box

Data publicării:
steluta duta-1

Îi era frică să nu fie violată, aşa că se tundea scurt de tot ca să treacă drept băiat. Şi tot ca să scape de pericolele vieţii pe străzi a învăţat să se bată ca băieţii.

Drept băiat a luat-o şi antrenorul de box în faţa căruia s-a dus, fără prea mare curaj, să-i spună că vrea să se apuce de acest sport.

„Dumnezeu mi-a pus numele Steluţa, nu mi-a fost niciodată frică de oameni, mi-e frică de Dumnezeu. Mama m-a născut şi m-a lăsat la maternitate din Râmnicu Sărat, m-a abandonat. Dacă creşteam la ea nu aveam niciun viitor şi nu eram ce sunt acum. (...) La casa de copii absolventele şi educatoarele ne băteau. Eu îi apăram pe colegii mai mici. La 17 ani m-au băgat în comisie şi m-au dat afară. Nu aveam unde dormi, eram un copil al străzii.

Am spus că asta e şansa mea. Şi m-a primit (antrenorul – n.r.). Am început antrenamentele, mi-a fost greu că făceam antrenamentele pe stomacul gol, nu aveam, unde să dorm, ce să mănânc. Am muncit 5 ani să particip pentru prima oară la un campionat european, eram un om împlinit să aud imnul României. Peste o lună am ieşit vice-campioană mondială.

Cel mai mare vis este să am o locuinţă. Dacă mi se îndeplineşte visul pun mănuşile în cui şi mă ocup de copii, să antrenez, să fiu mândră că din mâinile mele am făcut şi eu un campion”, sintetizează Steluţa Duţă, în câteva minute o poveste de viaţă.


Dincolo de evenimentele de pe scena politică sau de ce se întâmplă pe plan extern, la Digi24 vorbim şi despre oameni, oameni simpli care fac lucruri extraordinare.

„Oameni-Puterea e în tine" este campania prin care Digi24 vrea să îi descopere şi să îi aducă în prim plan pe aceia care ştiu că puterea e în fiecare dintre noi.

Cunoașteți oameni obișnuiți care, într-un deplin anonimat, fac lucruri extraordinare? Credeți că poveștile lor merită spuse?

Vă așteptăm mesajele la adresa de mail a campaniei, oameni@digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri