OAMENI. Yvette Larsson, profesoara din Suedia care încearcă să schimbe imaginea României în țările nordice

Data publicării:
Yvette Larsson Facebook The Bucharest Lounge 2

„Toată lumea are inima undeva. Eu am inima aici. Persoane de o vârstă cu mine, de 40 de ani, avem în minte vechile imagini din orfelinate. Este pur şi simplu nedrept că are o asemenea imagine şi vreau să schimb asta. Am o pagină de Facebook care se numeşte 'The Bucharest Lounge'. Postez fotografii din România, oameni, locuri, mâncare pentru că eu cred că lumea în care trăim acum este o lume care consumă fotografii, citeşte fotografii”, spune Yvette Larsson, profesor de istorie şi suedeză la International School of Helsingborg.

„Colegii mei care sunt din toată lumea încep să-mi urmărească blogul şi spun: Wow! Aceasta este România? Şi exact acesta este sentimentul pe care vreau să îl aibă când sunt pe pagina mea. Această surpriză frumoasă!”, mai spune Yvette Larsson.

De fiecare dată când călătorește poartă ia din România, iar oamenii o admiră și o întreabă de unde este.

„Cred că este o piesă de artă. Este făcută manual şi are suflet. Când porţi asta, te simţi... eu mă simt mândră când port ia. Eu rebrenduiesc România cu ia. Cu cât cunosc România mai mult, cu atât mai mult o iubesc. Când vin în satele din România este ca şi cum aş păşi în Grădina Edenului. Acesta este sentimentul pe care îl am”, afirmă profesorul de la International School of Helsingborg.

„Toată muzica tradiţională e cântată de oameni de oameni care chiar au voce, care au o voce superbă. Nu e ceva superficial, nu e ceva artificial. Sunt oameni cu voci cu adevărat frumoase. Deasemenea când aud muzica tradiţională este ca şi cum aş călători înapoi în timp. Şi cu dansul voi deveniţi pur şi simplu fericiţi. Oamenii ar trebui să danseze mai mult. Ei ascultă foarte multă muzică, dansăm toată noaptea. Este atât de multă distracţie. Este o bucurie să dansăm împreună”, mai spune ea.

„Dacă aş avea un serviciu aici, sau dacă aş putea să mă întreţin doar din activitățile pe care le fac prin 'Bucharest Lounge', m-aş fi mutat aici ieri. Acesta este visul meu. Să pot să fiu aici, să fac toate activităţile aici”, adaugă Yvette Larsson.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri