DIGI PORTRET. Wargha Enayati, medic cardiolog

Data actualizării: Data publicării:
wargha enayati-1

Este fondatorul unei mari rețele private de sănătate. S-a născut în Germania, e de origine iraniană și a devenit vindecător de inimi în România. A avut cazuri mediale foarte complicate și mediatizate, dar și-a păstrat mereu calmul și modestia.

Este foarte greu să zic de unde vin și unde mă voi îndrepta e și mai greu să răspund. Eu sunt cardiolog și îmi place foarte mult profesia mea, dar lucrul de care sunt foarte mândru este că am introdus un sistem privat de abonamente medicale în România, care a devenit un exemplu și în Vest. Eu sunt de origine persan. Născut în Germania. Tatăl meu, după Al Doilea Război Mondial, a venit din Germania și a fost ginecolog. Am venit în România acum 31 de ani ca student în Cluj. Tu când vii cu origini mai amestecate, vezi mult mai multe. Ești și mai pregătit pentru nou. În familia mea sunt și musulmani de origine și creștini, evrei. Crezând în toate religiile atunci a fost foarte ușor să accept aceste mesaj foarte tolerant și deschis. Dar dacă nu era susținerea soției mele era imposibil să ajung unde am ajuns, să fac o afacere care nici în visele mele cele mai frumoase nu puteam să-mi închipui că va ajunge la această mărime. Dacă nu aveam cei trei copii, îngeri care m-au suținut și mi-au dat fericire. Tot era imposibil.

N-a fost roz tot timpul, am avut nopți nedormite. Au fost moment în care afacerea era la un pas de a se prăbuși. Cazuri medicale foarte complicate și mediatizate și trebuia să știi cum să răspunzi. Am avut perioade în care într-o zi, două slăbeam trei, patru kilograme. Dacă cineva crede că totul vine așa de la sine, nu vine. În viața unui om există cum zice tatăl meu trei părți: este partea de afacere, sau munca ta, este familia și credința. Cel mai important pentru mine este de a sluji pe semenii mei și de a face să fie această lume un pic mai bună. Am făcut acest proiect nou, care e unic. Am deschis o policlinică socială. Acum deservim peste 1300 de pacienți, care primesc în afară de medicamente, consultații de toate specialitățile și un tratament și noi dăm și tratamente la pacienți care nu au nici un fel de asigurare și totuși trebuie să supraviețuiască. Este frumos a vedea pe câți oameni poți ajuta și câți oameni sinceri și oameni buni au ajuns în situații dificile și care au nevoie de ajutorul tău. Pentru mulți dintre pacienți suntem un fel de mamă sau tată deja, pentru că încercăm să ținem demnitatea lor. să nu se simtă că primesc ceva de pomană, să plece cu capul sus, cu o încurajare, de a vedea lucruri pozitive în fiecare om, și calitățile lui și cred că îi ajută și în alte domenii din viață.

Digi Portret: un proiect Digi World și Digi Life.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri