Blaga şi Gorghiu: Avem cel mai bun scor din 1990, am reuşit să reconstruim dreapta

Data publicării:
gorghiu cu blaga

"Partidul Naţional Liberal a obţinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor din 1990. Rezultatele arată cât de corectă a fost decizia fuziunii. Dacă în momentul fuziunii, după competiţia de la europarlamentare, cele două partide aveau 27% şi la prezidenţiale au obţinut 29%, iată că acum PNL are următoarele rezultate: 31% pe vot politic, la consilii judeţene, şi peste 1000 de primari", a declarat Vasile Blaga.

"Am reuşit să reconstruim dreapta şi n-a fost un lucru uşor, infirmând toate pronosticurile celor care nu aveau în credere în această construcţie", a continuat acesta, în condiţiile în care după seara de duminică mai multe voci din partid au pus problema eficienţei actualei conduceri, unii liberali aducând în discuţie inclusivm varianta unor demisii la vârful formaţiunii.

Faptul că 70% dintr bucureşteni nu s-au prezentat la vot arată că toate partidele politice au o broblemă, a mai conschis Blaga.

La rândul ei, Alina Gorghiu susţine că PNL va încerca să identifice cauzele absenteismului. "Este limpede pentru toată lumea că la Bucureşti scorul este dezamăgitor. analizele pe care le vom face vor arăta nişte concluzii şi paşii pe care trebuie să-i facem astfel încât să recuperăm electoratul de dreapta", a punctat co-preşedinta PNL.

La fel ca Vasile Blaga, Alina Gorghiu a insistat că PNL a performat, dat fiind faptul că a obţinut mai mulţi primari decât cei pe care i-a avut când s-a intrat în campanie, de la 750 la peste 1000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri