Călin Popescu Tăriceanu: AEP a pregătit legislația pentru alegeri fără prea mult discernământ

Data publicării:
T

 

„Uitați-vă la această campanie complet atipică. Cetățenii ar trebui să fie informați asupra celor care candidează, partide și persoane. Nu există nimic în planul publicității vizuale. Cu mici excepții, mai apar poate candidații la niște televiziuni. Este o situație pe care nu o vezi nicăieri, cu afișe interzise, bannere, mesh-uri, cu tot ceea ce înseamnă publicitate stradală specifică unei campanii electorale”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

În opinia politicianului, acest fapt poate avea drept consecință scăderea interesului cetățenilor față de procesul electoral și a recunoscut că este și vina Parlamentului că a votat o astfel de lege.
„Să nu ne mire dacă la următoarele alegeri procentul de participare va fi unul scăzut. Cu cât procentul este mai scăzut, cu atât mai slab, mai precar, este procesul democratic de alegeri. Este un exces al actualei legi. Este și vina Parlamentului că a putut să adopte o astfel de legislație care a fost pregătită de Autoritatea Electorală Permanentă fără prea mult discernământ”, a mai spus președintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu se află la Iași pentru a lua parte la campania electorală a candidaților ALDE la alegerile din 5 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri