CCR decide câte tururi vor fi la alegeri  

Data publicării:
alegeri agerpres

Astăzi CCR analizează mai multe dosare depuse atât de partide mici cât și de independenți, dosare în care se reclamă fie că este nevoie de prea multe semnături pentru depunerea unor candidaturi , fie că un singur tur de scrutin avantajează partidele mari.

Săptămâna trecută, CCR a decis într-un dosar că nu este de competența judecătorilor constituționali să decidă de câte semnături este nevoie pentru depunerea unei candidaturi, de altfel, fiind tardiv să se mai depună candidaturii.

Jurnalistul Liviu Avram, speră ca măcar de această dată, Curtea Constituțională să ia în discuție două tururi de scrutin și să decidă în favoarea celor care susțin că două tururi ar fi mai bune, după ce săptămâna trecută i-a fost respinsă cererea. Acesta explica că a inițiat acest demers deoarece alegerile într-un singur tur împiedică cetățenii să aibă un primar „reprezentativ”.

Liviu Avram, jurnalist: „Aș putea spune că principalul obiectiv al demersului meu a fost atins și anume că CCR să se pronunțe pe fond și asupra articolului care viza numărul de tururi, majoritatea cu care e ales primarul și am ținut să fac acest demers pentru a nu lăsa această chestiune atât de importantă strict la latitudinea politicienilor, să vină și o instanță să spună dacă este sau nu constituțional.”

Ulterior, Augustin Zegrean a explicat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, că cererea jurnalistului Liviu Avram a fost respinsă ca inadmisibilă deoarece nu făcea obiectul dosarului. De asemenea, întrebat de ce alegeri într-un singur tur, șeful CCR a spus „pentru că așa a vrut legiuitorul”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri