DNA verifică listele cu semnături pentru Marian Vanghelie. Cum răspunde acesta

Data publicării:
vanghelie perchezitii 01 INQ Octav Ganea

Marian Vanghelie şi-a strâns ilegal semnăturile de care a avut nevoie la depunerea candidaturii pentru un nou mandat, spun procurorii. Edilul, care este deja anchetat în alte două dosare la DNA, neagă tot. Procurorii au venit, vineri, și la sediul de campanie al Partidului Dreptății Sociale, condus de Marian Vanghelie.

 „Înțeleg că începerea campaniei a început cu dreptul pentru DNA. Au venit să verifice semnăturile candidatului Marian Vanghelie”, a declarat ironic fostul edil.

El a negat suspiciunile procurorilor și e explicat cum s-au strâns semnăturile pentru candidatura sa.

Nu mi s-a dat nicio listă. Nu am nevoie de nicio listă. Am colegi în cadrul Consiliului, cu care nu am nicio legătură, care mi-au strâns semnături prin sindicate, prin școli, prin reprezentanți de străzi”, a declarat Marian Vanghelie.

El se declară decis să nu dea înapoi și să candideze, orice ar fi. „Din acest moment, nici DNA nu îmi mai poate opri candidatura. Vă asigur și îi asigur și pe cetățenii sectorului 5 că voi candida primar, indiferent de formele de intimidare care se încearcă asupra mea. Mi se pare cea mai urâtă formă de intimidare în timpul începerii unei campanii electorale”, a acuzat fostul primar al sectorului 5.

Procurorii au bănuiala că în ultimii ani, funcționari din Primăria Sectorului 5 au creat o bază de date paralelă, o bază de date ce cuprindea datele de identificare, datele personale ale mai multor persoane din sectorul 5. Ulterior, acele informații ar fi fost folosite în folosul lui Marian Vanghelie. Acesta ar fi primit datele personale pentru a reuși să întocmească listele de susținători. De asemenea, baza de date ar fi fost folosită pentru a organiza diferite evenimente de natură politică, în urma cărora persoanele care participau primeau diverse cadouri precum excursii, telefoane mobile sau alte bunuri.

Marian Vanghelie spune că nu avea nevoie de aceste baze de date, pentru că este un om cunoscut și iubit în sectorul pe care l-a condus. Avea nevoie de 2.000 de semnături, or a strâns 9.000, deci nu ar fi fost nevoie de nicio falsificare.

Procurorii au însă o altă versiune și spun că datele cu caracter personal, inclusiv ale unor asistați social, ar fi ajuns la Marian Vanghelie prin intermediul unor consilieri și funcționari.

Procurorii care au descins la sediul partidului caută copiile acestor liste și date din laptopurile angajaților de aici.

Procedural, însă, aceste demersuri nu au cum să pună capăt candidaturii lui Marian Vanghelie la Primăria Sectorului 5.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri