„Excursie” la proiectele începute de aleşi, dar lăsate de izbelişte

Data publicării:
proiecte neterminat

20 de craioveni, însoţiţi de reprezentanţii asociaţiei România Curată, au vizitat parcarea subterană, care trebuia să fie gata în această primăvară. Recepţia a fost amânată cu două luni, din cauza unor infiltraţii. A urmat bariera Vâlcii, unde se circulă foarte greu din cauza gropilor.

Necheltuirea cu chibzuinţă însemnează că îşi bat joc de lucrările care se fac”, afirmă un participant la acţiune.

Această acţiune, turul marilor tunuri este organizată de România Curată pentru a evidenţia anumite proiecte în care se face o risipă de bani publici, ori contractele nu sunt finalizare la timp, ori sunt alte şi alte nereguli pe bani publici”, spune Andrei Maxim, organizator.

În parcarea subterană au fost investiţi 50 de milioane de lei. Bariera Vâlcii este un proiect de alte 40 de milioane, pentru asfaltarea şi introducerea de apă şi canalizare. Lucrările au început în 2014 şi ar fi trebuit să se încheie la finele anului trecut. Water Park este un alt proiect scump, 65 de milioane de lei, care nu a fost gata la timp.

Perla litoralului românesc, Cazinoul, se degradează pe zi ce trece, fără să existe speranţă că va mai putea să fie salvat.

Şi la Constanţa, 30 de persoane, simpli cetăţeni sau membri ai unor organizatii neguvernamentale au făcut un tur al unor locuri emblematice, dar abandonate. Un exemplu: scheletul unui hotel început şi lăsat neterminat de peste 10 ani, din Portul Tomis.

„Am venit aici pentru că este această clădire abandonată, acest mastodon”, spune Simona Popescu, coordonator tur.

„Marea problemă a administratorilor este că nu există o strategie”, spune constănţean.

„Putem face chiar o petiţie, putem strânge semnături pentru acordarea unui buget pentru renovare”, adaugă o tânără.

Hotelul părăsit blochează întreaga privelişte.

„Spirjinim organizarea acestui tur pentru ca lumea în general să devină mai conştientă cu privire la problemele care se află în localitate”, spune Cosmin Bârzan, membru ONG.

Alte obiective vizitate au fost locul unde s-a aflat Hotelul Continental, demolat de administraţie, dar şi sediile Primăriei şi Consiliului Judeţean Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri