Ieşire nervoasă a lui Marian Munteanu, după ce CNSAS a început verificarea sa

Data publicării:
160412 bpn pnl marian munteanu 03 INQ Octav Ganea crop-8

 

Marian Munteanu recunoaşte că sunt probleme în PNL din cauza candidaturii sale: „S-au retras deja vreo doi, trei primari care, mă rog, nu sunt de acord de acord cu zona civică din care provin sau poate nu sunt de acord cu lucrurile care s-au tot spus. Atacurile au fost foarte puternice, cum bine ştiţi. Nu mulţi rezistă la presiune, nu?”

Întrebat dacă el rezistă la aceste presiuni despre care vorbeşte, Marian Munteanu a răspuns categoric: „O, daaaa. Da, da. Presiunile astea sunt fleacuri”.

Următoarea serie de întrebări a jurnaliştilor l-a făcut pe candidatul PNL la Primăria Capitalei să ridice tonul. Marian Munteanu a negat categoric că în trecutul său ar exista situaţii care să-l pună în dificultate. Mai mult, a susţinut el, nicio acuzaţie care i-a fost adusă până acum nu a fost demonstrată.

„Eu nu am nicio problemă legat de nimic. Aşa cum nu am avut.. Mă lăsaţi un pic? Deci dacă vă amintiţi... Am avut o problemă cu armamentul, da? 12 ani? 14 ani? S-a scris peste tot? Acu' două zile a venit un domn istoric care a spus: Staţi aşa, că era o notiţă, că n-am verificat sursa, că nu ştiu ce... Că la vremea respectivă, când s-a făcut tam-tam-ul cu armamentul, dezminţirea a apărut mică şi n-a găsit-o niciun istoric. Peste o săptămână, două, o lună, trei, când se va rezolva şi această chestiune o să vedeţi tot aşa, într-o notă mică. Eu sper ca data viitoare să puneţi breaking news”.

Dialogul a continuat cu o atitudine tot mai nervoasă a fostului lider al studenţilor, care le-a reproşat reprezentanţilor presei că nu dau importanţă dezminţirilor în ceea ce-l priveşte. Marian Munteanu a susţinut că discuţiile despre trecutul său sunt lansate în contextul campaniei electorale.

„Până acuma trebuie să admiteţi că toate lucrurile de care am fost acuzat s-au dovedit false. O să mai apară vreo două că... Staţi puţin! Oamenii care fac contracampanie, ei neavând ce să-mi reproşeze... N-aţi văzut că nu vin cu nimic concret? Suntem într-o ţară în care de 25 de ani se fură milioane, sute de milioane, miliarde şi ei caută că eu am fost acum 20 şi ceva de ani la nu ştiu ce adunare, că nu ştiu ce s-a interpretat că n-am spus bine... Am pierdut 10 zile aproape tot explicând: Băi fraţilor, lucruri mărunte până la urmă!”

Întrebat dacă poate dovedi că nu a colaborat cu fosta Securitate, Marian Munteanu a răspuns scurt şi categoric: „Eu nu am ce să dovedesc că nu sunt!”

Pe de altă parte, acesta susţine că îşi păstrează intenţia de a candida din partea PNL la Primăria Capitalei, în ciuda tuturor evenimentelor din ultimele zile: „Astăzi trebuia să fac lucrurile astea, trebuia să depun candidatura. În loc să mă ocup de lucrurile respective... Lăsaţi-mă să mă duc sus (în sediul PNL – n.r.), să vedem ce se întâmplă. Mie nu mi-e frică. Nu mi-e teamă. Nu am lucruri care să-mi poată fi imputate. Până acuma, pe cuvânt, nu ştiu dacă m-a întrebat cineva ceva legat de program”.

Marian Munteanu a spus şi că nu a discutat despre situaţia sa cu preşedintele Klasu Iohannis. „Nu am avut plăcerea şi sunt convins că domnul preşedinte are lucruri mult mai importante de făcut acum şi, oricum, nu este o situaţie care să fie de interes pentru instituţia prezidenţială care, ştim foarte bine, nu se implică, nu s-a implicat şi sunt convins că nu se va implica în activitatea partidelor politice”.

Întrebat cum va reacţiona dacă PNL îi va cere să se retragă, Marian Munteanu a evitat să dea un răspuns clar.

„Ei, asta e cu totul altă discuţie. Eu am venit să ajut, am fost rugat să vin să ajut. Aia e cu totul altă discuţie. O să vedem. V-am spus, eu sunt un om corect. Ear o situaţie dificilă şi am venit să ajut. Eu mă duc acuma să am o discuţie, să vedem care este situaţia, pentru că eu doresc... Şi acuma doresc să ajut. Eu doresc o soluţie bună pentru că nu am venit să candidez pentru mine, da? Eu am venit să ajut, în primul rând pe bucureşteni. M-am bucurat pentru că există posibilitatea că anumite idei care vin din zona civică, din care provin, pot fi susţinute mai bine de un partid puternic, ceea ce ar fi fost un lucru bun. Am venit cu toată inima deschisă în această chestiune. Sigur, eu am prevăzut că vor urma foarte multe atacuri pentru că am trecut prin asta şi tot trec de 25 de ani. Sunt lucruri care pe mine nu mă frisonează, nu mă emoţionează. Însă, se pare că pentru unii e o încercare prea grea”, a mai spus fostul lider al studenţilor, înainte să meargă la şedinţa în care conducerea PNL discută despre viitorul său în postura de candidat al partidului pentru Primăria Capitalei.

Citiţi şi:

Marian Munteanu, verificat de CNSAS

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri