În două comune se reiau alegerile. Candidaţii au acelaşi număr de voturi

Data publicării:
votare 2

La 12 kilometri de Timişoara, în comuna Şag, şapte candidaţi au intrat în cursa pentru primărie. Primii doi clasaţi au exact acerlaşi număr de voturi.

Au fost 387 de voturi pentru mine, candidatul PNL, și 387 de voturi pentru candidatul PSD”, explică liberalul Daniel Precup.

Am trăit momente dificile am ajuns de la agonie la extaz, de la extaz la agonie, din nou de la agonie la extaz”, spune social-democratul Flavius Roșu.

Votanţii nu înţeleg cum s-a putu întâmpla aşa ceva.

„Sunt uimită, sunt de 45 de ani de zile în comuna asta, niciodată nu s-a întâmplat acești candidați indiferent care au fost ei să iasă 0-0”, spune o femeie.

„Mi se pare un lucru straniu, un lucru ciudat, zic eu că a fost corect, nu cred fraudă sau altceva”, comentează un alt localnic.

Prefectul judeţului Timiş explică modul în care se va desfăşura noul scrutin. „Alte buletine de vot, dar rămâne în funcțiune biroul electoral și biroul electoral de circumscripție”, spune Mircea Băcală.

În comuna Șag au votat 1.755 de persoane, iar prezența la vot a fost de 61,4%.

Şi la Vâlcelele, din judeţul Buzău, localnicii vor afla cine e a câştigat postul de primar abia peste două săptămâni. În primul tur, candidatul PSD şi cel al UNPR au primit exact acelaşi număr de voturi - 394. Rezultatul nu a fost uşor de stabilit, pentru că oamenii au încurcat urnele.

Ne-am dat seama că o parte din cetatenii au băgat toate voturile pentru consilierii județeni și locali într-o singură urnă”, spune candidatul PSD Dumitru Spiţă.

„Am intrat la balotaj, acum ne pregătim de votare, umblăm prin sat, facem campanie electorală, lipim afișe, discutăm cu cetățenii”, spune Liviu Bărăgan, candidatul UNPR.

Cât despre oameni, spun că abia aşteaptă să-şi aleagă primarul: „Cum să nu mergem, vai de mine, mergem, că trebuie să ne alegem conducătorul”.

Duminică, la Vâlcelele au votat 964 din cei 1.241 de locuitori cu drept de vot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri