Incidente la vot: candidați cu pix-spion și președintă de secție intrată în travaliu

Data publicării:
Capture-1

Ion Călinoiu, candidat al PSD pentru funcţia de consilier judeţean, a votat la Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu, deşi biroul de presă al partidului anunţase iniţial că va vota la Liceul Economic.

După cum ați văzut, toată familia este aici și normal că trebuia să fiu aici. (Reporter: Dar ați anunțat o altă secție de vot). Nu am anunțat eu, nu știu cine a anunțat, eu am anunțat ora. (Reporter: Conform domiciliului aici trebuia să votați?) Da”, a spus Ion Călinoiu.

Din cartea de identitate rezultă ca are domiciliul în Strada Bujorului, nr. 10, arondat secției de la Liceul Economic. Nu rezultă că s-a făcut vreo viză de flotant sau ceva”, a spus Ion Stănulescu, preşedintele BEJ Gorj.

Legea nu prevede sancţiuni în astfel de cazuri, motiv pentru care votul lui Ion Călinoiu rămâne valabil.

La vot, cu pixul spion

Doi candidați pe listele de consilieri și un membru al secției de votare din comuna Redea, judeţul Olt, au fost audiați mai bine de două ore de oamenii legii, pentru că au avut asupra lor, în incinta secției, pixuri cu cameră video. Parchetul și Poliția Olt au deschis o anchetă.

Accesorii pentru filmat demne de filme cu James Bond au fost găsite în secția de votare 287. Obiectele au fost ridicate și sigilate de oamenii legii”, relatează Manuela Rolea, reporter Digi24.

„Mi se luă un pix! (Păi ce făceaţi cu el?) E primarul violent şi mă foloseam la agresivitate, mă apăram. (Ce fel de pix era?) Cu cameră video”, spune Nunu Pătru, candidatul cu pix spion.

Persoanele asupra cărora au fost găsite pixurile riscă amendă sau închisoare.

Băutură lângă vot

Nereguli au fost şi la Iaşi. În apropierea secţiei de votare de la Liceul UCECOM, o cramă vindea băuturi alcoolice, lucru interzis în ziua votului.

- Vindeţi astăzi vin? Nu e în apropiere de secţia de votare?

- N-am nicio notificare, nimic, n-am fost anunţat. În mod normal trebuia să primesc o notificare.

„De la cramă până la secţia de votare sunt aproximativ 200 de metri. Asta înseamnă că până la închiderea urnelor clienţii nu ar fi trebuit să aibă acces în local”, relatează Carmen Ciocan, reporter Digi24.

Amenzile sunt cuprinse între 2.200 şi 3.000 de lei.

Preşedinta unei secţii a plecat la spital să nască

Doi candidaţi din Galaţi se acuză reciproc de violenţe. Incidentul s-a petrecut în faţa unui magazin, deţinut de unul dintre ei, aflat lângă secţiile de votare.

- L-a trântit pe jos, trăgându-l de haine... (R: Erau oameni care primeau băuturi alcoolice?) Nu, în această zonă nu se bea, este aprozar numai.

La Biroul Electoral Municipal Galaţi s-a primit o sesizare în acest moment poliţia de la secţia 4 face cercetări”, a declarat Cristian Gâscă, purtător de cuvânt BEM Galaţi.

Iar în comuna Vădeni, preşedinta unei secţii de votare a fost înlocuită, pentru că a avut contracţii şi a fost dusă la spital, să nască.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri