Nicuşor Dan: Administraţia locală este coruptă pentru că nu este controlată

Data publicării:
nicusor dan fb

Eu sper că se va vorbi despre corupţie. Pentru că, de fapt, mi se pare că principala miză a acestor alegeri locale este de a ne debarasa de un mod de a se face politică prin blaturi între partide, cum le-am văzut în toate consiliile locale din Bucureşti şi la Consiliul General. Cum se manifestă? Cum a spus DNA la Sectorul 1, că primarul interimar, după ce precedentul fusese arestat i-a chemat pe toţi cei 27 de consilieri în biroul dumnealui şi le-a dat câte 4.000 de euro fiecăruia, el a luat 10.000 de euro. Nu s-a dovedit pentru moment, dar este o acuzaţie pe care DNA a făcut-o. Am văzut nenumărate cazuri în care s-a votat la unison. Inclusiv bugetul Capitalei pe 2016 s-a votat în unanimitate”, spune Nicuşor Dan.

Candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul crede că, de fapt, problema corupţiei ar putea fi rezovată dacă administraţia locală ar fi mai bine ţinută sub control. De societatea civilă şi de procurori.

Asupra Parlamentului, a Guvernului, a ministerelor există cât de cât o atenţie a opiniei publice şi a presei, administraţia publică locală e aşa de mare... Şi, din păcate, societatea civilă nu este dezvoltată suficient în România iar mulţi din oamenii ăştia nu sunt urmăriţi la modul civil de nimeni. Nu funcţionează nici instituţiile de control. Şi cea mai importantă instituţie care nu funcţionează este parchetul. Aşa cum DNA-ul funcţionează, Parchetul nu funcţionează”, explică Nicuşor Dan.

Pe de altă parte, Nicuşor Dan nu crede că averea sau lipsa acesteia sunt aspecte importante pentru un viitor primar: „Nu cred. Cred că un candidat trebuie să fie competent şi onest. Şi dedicat. Nu cred că este relevant dacă este sărac sau bogat.”

Reprezentantul USB în cursa electorală pentru Primăria Generală a Bucureştiului susţine că pentru el va fi de ajuns salariul: „Eu sunt dintre cei care în 1998, când m-am întors în România... Puteam să rămân cu un salariu de 2.000 de euro în Franţa şi m-am întors. În momentul ăla, salariul meu era 50 de euro. Sunt dintre cei care oricând pot să se ducă să lucreze un an în Franţa sau în America pentru un salariu foarte consistent. Niciodată nu mi-am pus problema materială, având această barcă de salvare a Occidentului. Nu cred că ăsta (averea – n.r.) este lucrul care trebuie să diferenţieze candidaţii.”

Citiți și:

Cine sunt cei mai bogați candidați la Primăria Capitalei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri