Partide de buzunar, în lupta electorală

Data publicării:
pcp

Treziți-vă, dragi cetățeni,

Un nou partid în geam vă bate

Alăturați-vă, fiţi demni

Cu noi veți merge mai departe”.

Aşa începe imnul Partidului Cinste şi Prosperitate. Este însă doar o mică parte din campania pe care membrii fondatori au pregătit-o pentru a atrage simpatizanţi. Versurile vor avea, în curând, o linie melodică, iar în scurt timp va fi gata și steagul. La toate acestea se adaugă sigla care reprezintă un laptop, însoţit de un motto sugestiv, spun fondatorii partidului.

Cinstea e legea cea mai mare și prosperitatea. Îi explicăm cetățeanului cuvinte simple, prosperitatea înseamnă cinste, plus omul potrivit la locul potrivit, adică două principii de bază”, spune un membru fondator al partidului.

Partidul Cinste şi Prosperitate îl are în frunte pe primarul comunei bihorene Popești, fost membru PPDD. Noua formaţiune a fost înfiinţată pe 20 ianuarie şi are doar 6 membri, aşa că acum se caută simpatizanţi.

Ioan Giarca, membru fondator: Primii care vor face recomandarea sunt fondatorii, deci noi ne luăm responsabilitatea asupra oricărei persoane. După ce se organizează la nivel de stradă, la nivel de sat, la nivel de comună vom delega cei care fac parte din comisia de etică.

Cu o doctrină declarată de centru dreapta, politicienii din Popești şi-au propus să câștige încă din acest an primari, consilieri locali şi județeni. În faţa acestui val de optimism, localnicii au păreri împărţite.

Nu știu dacă mai există un partid din ăsta sau dacă va putea face ceva cu partidul singur.

Sună bine, dar nu știu dacă îi chiar așa cum sună”, spun oamenii.

Mihai Maci, politolog: Personal mi e foarte greu să cred va reuși, că asemenea partide nou răsărite în prejama alegerilor vor reuși să adune suficient de mulți membrii ca să aibă o pondere reală.

Pentru a propune candidaţi la alegerile locale, formaţiunile politice trebuie să adune semnături de la 1% din numărul alegătorilor dintr-o circumscripţie. În România există 88 de partide, dintre care 34 au fost înființate anul trecut.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
drum noroi
Drum blocat din cauza noroiului
Partenerii noștri