ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. ANI și SIE, teme principale de campanie

Data publicării:
cotroceni 2014-2

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Existenţa unui fost ofiţer sub acoperire printre candidaţii la preşedinţie a devenit un subiect de campanie încă de la începutul lunii august, când şeful statului a lansat ideea.

Şirul speculaţiilor s-a oprit în urmă cu două zile, când Traian Băsescu a anunţat că ofiţerul acoperit ar fi fost candidatul PSD, Victor Ponta.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Majoritatea contracandidaţilor i-au solicitat prezidenţiabilului social-democrat să iasă din cursă.

„De fiecare dată am respectat legile ţării, mi-am servit ţara, ca magistrat, ca deputat, ca ministru şi o voi face la fel ca preşedinte al României”, a declarat Victor Ponta.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Şi procesul candidatului ACL, Klaus Iohannis, cu Agenţia Naţională de Integritate a devenit subiect principal de discuţii. Unii dintre contracandidaţi chiar i-au sugerat prezidenţiabilului liberal să se retragă, din cauza suspiciunilor de incompatibilitate. Primarul Sibiului se arată încrezător că va câştiga procesul. Dar dacă nu... „În acel caz eu trebuie să fac un act de moralitate, nu neapărat de legalitate, fiindcă legal lucrurile sunt simple: o candidatură definitivă nu poate fi retrasă”, a spus Klaus Iohannis.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Victor Ponta, civilul din delegația serviciilor secrete

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Candidatul independent Monica Macovei pune pe agenda electorală tema justiţiei. Eliminarea corupţiei este, în opinia ei, soluţia tuturor problemelor.

La baza unei societăţi este legea şi justiţia dreaptă. Fiindcă dacă asta există, toate celelalte domenii sunt curăţate. Ţine de preşedinte să se continue sau nu această luptă anticorupţie”, a declarat Monica Macovei.

Ce preferă Elena Udrea

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Tema preferată de prezidenţiabilul PMP, Elena Udrea este importanţa continuării proiectelor actualului şef al statului.

„Promisiunea mea este că voi fi un preşedinte puternic şi implicat. Drumul României a fost marcat de o viziune doar în ultimele două mandate ale actualului preşedinte, Traian Basescu”, a spus Elena Udrea.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. De cealaltă parte, candidaţii mai puţin cunoscuţi, precum Constantin Rotaru, Mircea Amariţei sau William Brânză sunt aproape inexistenţi în dezbaterile electorale.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. SONDAJ: Victor Ponta și Klaus Iohannis, la 10 procente diferență. Elena Udrea, pe locul al treilea

Avem mai degrabă discursuri negative, de atac al unora faţă de ceilalţi, fără însă să ni se propună ceva concret în funcţia prezidenţială”, a explicat analistul Andrei Țăranu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Specialiştii mai atrag atenţia asupra faptului că securitatea naţională şi politica externă sunt alte două teme prezidenţiale care lipsesc din discursul aspiranţilor la cea mai înaltă funcţie în stat.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri