ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Dezbaterile electorale, înlocuite de atacuri la persoană

Data publicării:
icon14

„Este o jenă publică, doamnelor și domnilor, din PSD, ce faceți în această campanie electorală”, a acuzat Klaus Iohannis.

„În realitate sunt toți împreună, în realitate este frăţia politicienilor corupţi!”, a declarat Monica Macovei.

Monica Macovei, Klaus Iohannis, care spun de ce să nu fim noi votaţi, nu ce vor face ei, că ştim ce vor face: nimic. Sau nimic bun!”, a susținut Victor Ponta.

„Va fi groaznic ca România să-l aibă pe Ponta preşedinte, să nu mai vorbim de faptul că va fi groaznic ca România să-l aibă pe Iohannis preşedinte, fiindcă va trebui să vă ţineţi copii bine strânşi de mână”, a spus Dan Diaconescu.

Bandiţii şefi, mafioţii şefi, criminalii şefi care candidează la funcţia de preşedinte al României”, a spus Gheorghe Funar.

„Este ca un fel de gâsculiţă care a ieşit din apă, pe mal, se scutură frumos, toată apa se îndepărtează şi ea rămâne curăţică aşa”, a spus și Călin Popescu Tăriceanu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014Lista atacurilor dure pot continua la nesfârșit. Analiștii politici, însă, atenţionează că atacurile fără probe sunt riscante pentru cei care le lansează.

Nu poţi acuza oamenii chiar de orice. Cred că genul acesta de atacuri s-ar putea întoarce împotriva celor care le-au lansat. E un risc foarte mare să te aventurezi în atacuri pe care nu le poţi proba”, a argumentat Valeriu Turcan, analist politic.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014Atacurile din ultima lună creează impresia că limbajul candidaţilor se degradează de la alegeri la alegeri. Senzaţia aceasta se repetă însă La fiecare campanie electorală.

În anii 90, liderii Opoziţiei, Raţiu şi Câmpeanu, erau acuzaţi că ar fi agenţii imperialismului şi ai capitalismului, că falsificau valută forte în sediile de partid”, a amintit analistul politic Valeriu Turcan.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014Diferenţa atacurilor electorale de acum un sfert de secol şi cele actuale o face însă eleganţa unora dintre candidaţii anilor 90. Unul dintre candidaţii de atunci, ţărănistul Ion Raţiu, îi făcea reproşuri lui Ion Iliescu într-un stil aparte: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine”.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014! 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri