ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Heliportul din Târgu-Jiu, destinat urgențelor medicale, blocat de un miting PSD

Data publicării:
HELIPORT

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În timp ce se amenaja scena pe locul unde aterizează sau decolează de obicei elicopterele SMURD cu pacienţi grav bolnavi, primăria a trimis înştiinţări.

„Pentru că heliportul din Târgu Jiu este ocupat cu organizarea unui spectacol de către PSD Gorj în scop electoral au fost înaintate adrese către toate instituțiile medicale din județ, cum că elicopterele pot ateriza pe stadionul nr. 3 din Târgu Jiu,”, a spus Lavinia Truşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Directorii unităţilor medicale spun că sunt obişnuiţi cu astfel de măsuri.

„Nu e pentru prima dată când se întâmplă asta, de câte ori sunt spectacole sau alte manifestări culturale pe insuliță, se suspendă heliportul pentru că există pericolul de accidentare a populației”, spune Marinică Niculescu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Preşedintele Tinerilor Social Democraţi, deputatul Mihai Sturzu, este convins însă că reuniunea politică nu a încurcat activitatea medicală.

„Eu vă spun că dacă aici lângă noi vrea să aterizeze un elicopter va ateriza, heliporturile nu sunt ca aeroporturile”, a spus el.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Mitingul electoral nu a fost lipsit de incidente. Aproximativ 15 tineri susţinători ai Alianţei Creştin Liberale au venit la manifestaţii.

Heliportul din Târgu Jiu a costat 451.000 de lei, iar banii au fost alocaţi de Guvern în 2012. Înainte să fie inaugurat, heliportul a fost vizitat de premierul Victor Ponta şi ministrul Sănătăţii de atunci, Raed Arafat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri