ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Portret de candidat: Gheorghe Funar

Data publicării:
gheorghe funar

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În istoria oraşului, Gheorghe Funar este celebru prin deciziile de a vopsi în culorile drapelului naţional băncile, pubelele de gunoi şi stâlpii. La acestea se adaugă statuia lui Avram Iancu, amplasată în centrul urbei, un monument însoţit deopotrivă de probleme de construcţie şi de contestări. Lista continuă cu parada mortuară organizată pe străzile Clujului pe 16 septembrie 1996, atunci când premierii Nicolae Văcăroiu şi Gyula Horn semnau tratatul de bază între România şi Ungaria. La finalul celor 12 ani la primărie, numele lui Gheorghe Funar apare în 400 de cauze civile şi penale.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În 1997 părăseşte PUNR şi se înscrie în PRM, de pe listele căruia ajunge senator în 2004, dupa ce Emil Boc îl învinge în lupta pentru primărie. Din 2008, când PRM ratează intrarea în Parlament, Gheorghe Funar rămâne secretar general al partidului până în iulie 2013, când intră în conflict cu liderul PRM. Corneliu Vadim Tudor nu stă mult pe gânduri şi îl exclude in PRM.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Având în vedere că Gheorghe Funar unelteşte acum, pe faţă, la preluarea, prin fraudă, a preşedinţiei PRM, punându-se în fruntea unor găşti răzleţe de fripturişti şi securişti pensionari, Biroul Permanent a decis, în unanimitate, excluderea sa din partid”, spunea Corneliu Vadim Tudor în 26 iulie 2013.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Gheorghe Funar cere intervenția CCR, în cazul deconspirării făcute de Traian Băsescu

În timp ce Justiţia e chemată să facă partajul între cei doi lideri care îşi dispută preşedinţia PRM, Corneliu Vadim Tudor şi Gheorghe Funar depun liste diferite la alegerile europarlamentare din 2014. În toamnă, Gheorghe Funar decide să candideze independent la Preşedinţia României şi propune ca ţara să fie condusă de popor prin referendumuri naţionale, iar Parlamentul, preşedintele, Guvernul şi partidele să execute hotărârile luate astfel.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „În maxim cinci ani de zile viaţa românilor se va schimba în bine, iar în plus, daca voi fi ales presedinte al României, îi asigur pe toti românii ca Ardealul nu va mai fi în pericol și acest pericol unguresc va dispărea”, spunea Gheorghe Funar în urmă cu o lună.

Prezidenţiabilul Gheorghe Funar mai spune că succesul său este previzibil în cursa către Cotroceni.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 „Îi bat pe ceilalţi. Pentru mine va fi surpriză neplăcută dacă nu câştigăm din turul întâi alegerile. Dar eu îi conving pe români să ne încheiem socotelile mai devreme, că e păcat să mai pierdem vreme, două săptămâni”, spune el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri