ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Românii votează la vecini, la teatru, dar și la centrul de planificare familială

Data publicării:
moara vot

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Localnicii din Moara de Pădure (judeţul Cluj) votează pentru a cincea oară acasă la doamna Paraschiva Irimia. Prima dată au făcut-o la alegerile locale din iunie 2012.

În camera mare, între vitrină şi sobă, femeia păstrează loc pentru cabina de vot pe care o instalează reprezentanţii primăriei.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Înainte ca locuinţa femeii să devină secţie de votare, sătenii mergeau 7 kilometri, până la şcoală, ca să voteze.

„Locuinţa doamnei Paraschiva se află în centrul satului, lumea îi mai aproape să vină la secţie, condiţii sunt corespunzătoare. Camera corespunde unei secţii de votare”, a declarat Vasile Roşca, preşedintele secţiei de votare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Sunt oamenii bătrâni, în vârstă, cărora le e mai uşor să ajungă aici decât pe dealuri”, spune un localnic.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. La Constanţa, votul este ceva mai elegant. Una dintre secţiile de votare din oraş este amenjată în clădirea Teatrului Fantasio.

„O locaţie mai deosebită. Oamenii, poate şi din această pricină, vin îmbrăcaţi mai elegant”, a declarat Florentina Legănel, preşedintele secţiei de votare de la Teatrul Fantasio.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. O secţie a fost amenajată şi la Sediul ANAF, într-un ghişeu de relaţii cu publicul. Însă votanţi s-au plâns că spaţiul e cam mic.

„A trebuit să solicit aseară două scaune ca să putem să ne aşezăm şi noi, preşedintele şi vicepreşedinta. Deci este, după cum se vede, un birou”, a declarat Virginia Toma, președintele secției.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Secţia de votare 47 din Baia Mare este amenajată într-una dintre cele mai importante clădiri din oraş: cea a bazinului olimpic.

„Locaţia respectivă este inconjurată de multe blocuri, deci oamenii nu trebuie să parcurgă distanţe lungi”, a spus Carmen Szilaghi, președintele secției de votare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Iar Secţia de votare cu numărul 41 se află în Centrul de planificare familială.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Într-o comună din Brăila, peste 100 de nuntaşi au petrecut toată noaptea lângă urnele de vot. Căminul cultural a fost împărţit în două: jumătate - salon de nuntă, jumătate - secţie de votare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Într-o comună din judeţul Suceava, secţia de votare a fost amenjată în barul local, spre marea supărare a clienţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri