ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta: Dacă majoritatea populaţiei se va pronunţa pentru monarhie, vom avea o nouă Constituţie

Data publicării:
referendum-stampile-1

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Cu siguranţă, în măsura în care populaţia ţării va vota în majoritate pentru monarhie, vom avea o nouă Constituţie, pentru că am păţit în 2012 ca majoritatea populaţiei să voteze pentru demiterea preşedintelui şi lucrul ăsta să fie ignorat şi batjocorit. Deci, dacă 51% din românii care vin la vot la referendum vor dori să aibă forma de guvernământ monarhie, atunci vom avea o nouă Constituţie care va prevedea acest lucru”, a spus Ponta.

El a precizat că, personal, se pronunţă în continuare, ca şi convingeri, de partea celor care consideră că România trebuie să rămână republică, arătând însă că, potrivit sondajelor de opinie, respectul pentru monarhie a crescut foarte mult, astfel că viitorul şef al statului are obligaţia de a organiza un referendum privind forma de guvernământ, atunci când în societate există un grad serios de aşteptare pentru o temă atât de importantă.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Duminică seara, premierul Ponta a afirmat că, în calitate de preşedinte, ar organiza în mandatul său, poate chiar până în 2016, un referendum privind forma de guvernământ care trebuie să existe în România, arătând că românii optează în prezent pentru republică, dar monarhia a obţinut în timp o mare atractivitate.

El s-a referit la acest referendum ca o variantă posibilă în care ar fi dispus să demisioneze din postul de preşedinte, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri