Bilanțul traseismului politic la nivel local. PNL și PDL amenință foștii colegi cu acțiuni în instanță

Data publicării:
10561551 10152572534290491 3112038811960876069 n

PNL şi PDL îşi ameninţă cu acţiuni în instanţă foştii colegi care au decis să treacă la alt partid.

„Pentru noi, toți cei care au plecat și-au pierdut mandatul și vom încerca să oficializăm acest lucru în instanță”, a spus Marian Jean Marinescu, președintele PDL Dolj.

Cu toate că deja anunţă acţiuni împotriva foştilor colegi, preşedintele PNL Klaus Iohannis este optimist în privinţa bilanţului traseiştilor.

„Mi s-a părut neconstituțional. Numărul celor care au plecat este incomparabil mai mic decât numărul așteptat de initiațorii OUG, în speță PSD”, afirmă Klaus Iohannis, prezidențiabilul ACL.

Chiar dacă cei mai mulţi primari care au decis să-şi părăsească partidul au trecut la PSD, social-democraţii spun că nu au date concrete deocamdată.

„Ce pot sa vă spun eu e că nu avem chiar 111 primari, așteptăm centralizarea oficială”, a spus Ion Calin, deputat PSD de Dolj.

„Cred că am făcut dreptate din punctul nostru de vedere. Oamenii s-au lămurit pe cine au votat și cine i-a trădat”, a spus Victor Ponta, prezidențiabilul PSD.

Sunt însă şi primari care au dat Puterea pe Opoziţie.

„Nu am plecat de la putere la opoziție, ci de la haos la rațiune. Am trecut pentru că mi s-a impus.

Sunt unul din primarii care am adus 20% din voturile primarilor PSD și am candidat ca PSD-PUR, sunt 61% la consilieri si 47% la consiliul județean. Nu a fost mulțumită noua conducere și mi s-a sugerat să plec”, a povestit Ioan Crişan, primarul PDL al comunei arădene Vladimirescu.

PNL şi PDL par să fi suferit cele mai mari pierderi. Din aproape 1.500 de primari a pierdut, în plină campanie electorală, aproape 350.

PSD și-a consolidat astfel poziţia dominantă din Muntenia și în Oltenia. Pentru ACL, cele mai dure lovituri au venit de la primarii unor mari oraşe și de la șefi de consilii județene. Șeful CJ Buzău, Cristian Bîgiu a părăsit PNL. L-au urmat 32 de edili PNL și PDL. Mai la nord, în Bacău, 31 de edili au spus adio ACL, care a rămas cu doar 15 aleși locali.

O situaţie inedită este în Sibiu, acolo unde niciun ales local n-a profitat de ferestra deschisă spre migraţie.

PSD a înregistrat pierderi în Arad, Ilfov şi Hunedoara, acolo unde aleşii au migrat de la PSD spre PNL şi PDL.

CĂLĂRAŞI

1 edil de mare municipiu

2 primari de comune

BUZĂU

1 președinte de CJ

32 primari

BACĂU

31 de primari

ARAD

2 primari PSD trecuți la PDL

ILFOV

Vicepreședinte CJ al PSD trecut la PNL

HUNEDOARA

Primarul Devei trecut de la PC la PNL

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri