Comisia de control al SIE din Parlament ar putea fi convocată. Parlamentarii puterii se opun

Data publicării:
deputati sala goala parlament -Mediafax Foto-Liviu Dadacus

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Preşedintele Comisiei SIE Mihăiţă Calimente consideră că conducerea serviciului ar trebui audiată de urgenţă de parlamentari. El propune convocarea Comisiei de control a activităţii Serviculuiui de Informaţii Externe. Colegii săi de la putere susţin însă că nu există argumente suficiente pentru acest lucru.

Comisia de control al Serviciului de Informații Externe s-ar putea reuni săptămâna viitoare dacă parlamentarii vor reuşi să vină din vacanţa pe care şi-au luat-o pe timpul campaniei.

„Este obligatorie convocarea comisiei SIE, suntem o comisie care avem rolul de asupraveghea activitatea SIE. Prin afirmațiile făcute de președinte, aseară, a rezultat că fostul director al serviciului, domnul Meleșcanu, ar fi încercat să acopere, l-a sprijinit pe Ponta. Pe domnul Meleșcanu, Ponta și pe Băsescu nu putem să îi chemăm. Domnul Meleșcanu nu mai este director SIE”, a spus Mihăiță Calimente, preşedintele Comisiei parlamentare care controleaza activitatea SIE.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014Propunerea lui Mihăiţă Calimente nu este susţinuţă de parlamentarii puterii, care spun că nu sunt argumente pentru convocarea comisiei.

„E o afirmație pe care domnul Băsescu o face fără a avea un fundament în spate. Sunt acele fumigene expirate pe care domnul Băsescu le tot aruncă. (Conducerea SIE va fi chemată la Parlament?) Cred că nu, pentru că nu sunt argumente. I-a mai fost cerut un raport referitor la un alt ofiţer acoperit”, a spus Mihai Weber, deputat PSD, membru în comisia de control a activităţii SIE.

„Când se fac aceste dezvăluiri e necesar să fie completate de niște dovezi minimale. Deci nu se pot accepta prezumții, presupuneri, deducții”, a spus Ioan Adam, deputat PSD.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014Opoziţia spune că ar putea cere o comisie de anchetă pe acest subiect.

„Constituirea unei comisii de anchetă, o comisie parlamentară pe acest subiect poate ar fi oportună. Sunt convins că foarte multă lume așteaptă să primească o confirmare pe acest subiect. Cu siguranță și fostul director al SIE va fi interpelat. E un personaj care poate desluşi multe din necunoscute”, a spus Cătălin Boboc, preşedintele comisiei juridice din Senat.

Reacţia parlamentarilor vine după ce preşedintele a declarat că Teodor Meleşcanu a refuzat să-i spună dacă în Guvern sunt foşti ofiţeri acoperiţi. Ca urmare a acestui lucru a ţinut legătura doar cu adjuncţii SIE.

Citiți și:
Prima reacţie a premierului: Sunt numai minciuni, o să mă rog pentru el, preşedintele este extrem de tulburat
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. CV-ul și activitatea lui Victor Ponta între 1997 și 2001
Traian Băsescu: Traian Meleşcanu a iniţiat o HG care îi proteja pe foştii ofiţeri, semnată de V. Ponta. L-am întrebat dacă în Guvern sunt foşti ofiţeri şi nu a răspuns
JURNALUL DE SEARĂ. Teodor Meleșcanu vorbește despre relația cu Traian Băsescu și despre ofițeri acoperiți
Teodor Meleșcanu: Traian Băsescu este singurul președinte care a solicitat liste cu ofițeri acoperiți 
Ministrul Justiţiei, după afirmaţiile lui Traian Băsescu: Singura situaţie de conflict cu legea era în cazul ofiţerilor care au turnat la Securitate
C. T. Popescu, despre dezvăluirea lui Traian Băsescu: „E mai slabă decât sceneta lui Turcescu”
Monica Macovei, reacţie după declaraţiile lui Traian Băsescu: Ponta trebuie să-şi retragă candidatura

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri