IPP lansează o nouă invitaţie pentru discuţii echipelor de campanie ale lui V. Ponta şi K. Iohannis

Data publicării:
Colaj Ponta - Iohannis Digi24 3 -5

Comunicatul integral al IPP:

Institutul pentru Politici Publice își rezervă dreptul de a nu comenta reacțiile domnului Liviu Dragnea (liderul echipei de negociatori a Alianței PSD-UNPR-PC) după discuțiile de astăzi cu reprezentanții ACL pe marginea organizării dezbaterilor/dezbaterii pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale 2014.

Negocieri eşuate. L. Dragnea: "Vom fi la patru televiziuni. De ce fuge Klaus Iohannis de dezbatere?". A. Gorghiu: "Dragnea a minţit. PSD fuge de mediul academic, Parlament sau celelalte televiziuni. Ei au fost rigizi"

Confirmăm faptul că în cursul serii de ieri și dimineții de astăzi între directorul IPP și cele două echipe de campanie (persoane prezente și astăzi la negocierile PSD-UNPR-PC cu ACL) au avut loc mai multe schimburi de mesaje și ne exprimăm în continuare disponibilitatea de a le continua. Constatând impasul în care cele două echipe de campanie au ajuns după întâlnirea de astăzi, IPP reia cele două solicitări importante exprimate deja în comunicarea cu cele două echipe.

Prima: să respecte principiul esențial într-un asemenea proces, anume concentrarea ambelor părți pe scopul final - participarea ambilor candidați la cel puțin o dezbatere, ci nu pe elementele divergente care nu fac decât să le îndepărteze și mai mult de la găsirea unei soluții de compromis. Cea de-a doua: să accepte că o negociere va fi eficientă dacă la masa discuțiilor se află și un mediator.

În acest sens, IPP a și lansat celor două echipe o nouă invitație pentru noi runde de discuții în această seară.

Institutul pentru Politici Publice este în continuare dedicat obiectivului de a oferi electoratului român șansa de a umări cel puțin o întâlnire față în față între candidații la funcția de Președinte al României, domnul Victor Ponta - Alianța PSD-UNPR-PC și domnul Klaus Iohannis – Alianța Crețin Liberală (ACL), susținând orice formulă de organizare a dezbaterii/dezbaterilor agreată/e de cele două părți”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri