Lupta prezidenţiabililor, atacuri sub centură

Data publicării:
Colaj Ponta - Iohannis Digi24 3 -7

Klaus Iohannis joacă pe cartea Justiţiei. A acceptat cele 10 puncte privind independenţa magistraţilor propuse de Monica Macovei şi a subliniat că le-a introdus în programul său de candidat.

„Nu voi grația pe niciun corupt, sunt ferm împotriva legii amnistiei și grațierii, că vreau să simplificăm procedurile de imunitate, că vreau eu să renunț de tot la imunitatea președintelui”, a declarat Klaus Iohannis.

În timp ce liberalul îşi păstrează strategia de a nu intra în conflict cu adversarii politici, social-democraţii ies la atac. În turneul prin Transilvania, Liviu Dragnea, numărul 2 în PSD, l-a acuzat pe Klaus Iohannis că dezbină România: „Acum s-a identificat cu o altă țintă de dezbatere, dezbinarea dintre Ardeal și restul țării, este un demers extrem de periculos. Eu vorbesc despre o strategie de campanie a celor din spatele lui Iohannis care se bazează pe stimularea dorinței de rupere”.

„Ruperea Transilvaniei este o temă?” a fost întrebat Klaus Iohannis în timpul interviului acordat Digi24.

„Astfel de teme false apar atunci cand acesti oameni de tip PRM sunt cooptaţi pentru nişte voturi. Cum poate cineva să vină în 2014 să afirme că cineva vrea să rupă Ardealul sau să ducă la o învrăjbire a ardelenilor împotriva oltenilor? Acestea nu sunt declarații politice, sunt cretinisme!”, a răspuns candidatul ACL la prezidenţiale.

În schimb, Victor Ponta foloseşte teme pozitive. Avându-l ca aliat pe Călin Popescu Tăriceanu, prezidenţiabilul social-democrat a invocat ideea refacerii USL.

„Decizia de a reface USL, că despre asta este vorba, refacerea USL și a principiilor sale care spuneau că un partid are președinte, un partid are prim-ministru, este foarte clară și din acest motiv, pentru că liberalii sunt reprezentați de Călin Popescu Tăriceanu, domnia sa va fi propunerea de prim-ministru”, a susţinut Victor Ponta.

Social-democraţii folosesc şi dezbaterea finală dintre cei doi candidaţi ca temă de campanie. Îl acuză pe Klaus Iohannis că nu doreşte să meargă la cele patru televiziuni propuse de Victor Ponta. Pe de altă parte, Klaus Iohannis a venit şi el cu câteva propuneri, refuzate de candidatul PSD.  

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri