Primul vot. Mii de tineri au împlinit 18 ani între cele două tururi de scrutin

Data publicării:
vot liste alegatori

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Andreea Constantin a împlinit 18 ani pe 4 noiembrie, dar n-a reuşit să voteze în primul tur, aşa că a aşteptat nerăbdătoare cel de-al doilea tur. Şi-a pregătit din timp buletinul, s-a aranjat ca pentru o zi de sărbătoare şi a plecat spre secţia de votare.

"Am făcut o alegere bună şi să sperăm că totul va fi mai bine, deşi nu putem fi siguri, nu putem avea această certitudine", a spus Andreea Constantin.

Părinţii Andreei s-au bucurat cand au aflat că fiica lor vrea sa voteze.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. "Un vot tot timpul este important. Nu neapărat dacă este pentru prima dată, sau pe parcursul vieţii", a apus şi Dalia Vizireanu, mama Andreei.

Şi Mădălina şi-a serbat majoratul săptămâna trecută, aşa că a putut vota la al doilea tur de scrutin.

"Se pare că nu am niciun abţibild pe el, de-abia aştept să am pentru prima dată primul meu abţibild cu 'votat'!", a spus Mădălina Sorcoi.

"Fiind mamă a unei adolescente, întâi de toate aş vota pentru o schimbare în sistemul de educaţie, aş vrea ca aceşti tineri să rămână aici. Mă bucur că are ocazia să voteze pentru prima dată", a spus Veronica Sorcoi, mama Mădălinei.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Mădălina s-a documentat temeinic, conştientă că votul ei îi poate influenţa viitorul.

"Îmi doresc să fiu medic, de aceea chiar mi-aş dori ca viitorul preşedinte să acorde multă atenţie sistemului sanitar. Chiar mi-ar fi plăcut să votez şi în primul tur, în schimb, mi-a făcut plăcere că am prins măcar al doilea tur", a mai spus Mădălina Sorcoi.

Andreea şi Mădălina sunt eleve la colegiul Ioan Meşotă din Braşov, în clasa a 12-a.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri