Promisiuni înainte de turul II. Victor Ponta împarte funcţii, Klaus Iohannis garantează independenţa justiţiei

Data publicării:
Colaj Ponta - Iohannis Digi24 3 -6

Pentru voturile susţinătorilor Partidului Liberal Reformator, Victor Ponta i-a promis lui Călin Popescu Tăriceanu că va ajunge din nou prim ministru.

„Am propus şi consider ca fiind cea mai bună soluţie pentru funcţia de premier pe preşedintele PLR, pe Călin Popescu Tăriceanu”, a declarat Victor Ponta.

Independentului Teodor Meleşcanu, fost director al SIE, i-a fost promisă o funcţie, ceva mai mică, pe măsura voturilor obţinute la primul tur al alegerilor.

„Eu i-am propus domnului Meleşcanu, dacă poate, după 16 noiembrie să mă sprijine în activitatea de preşedinte dintr-o poziţie pe care el o cunoaşte foarte bine, chiar dacă nu a ocupat-o, cea de consilier pe probleme de securitate naţională”, a spus actualul premier.

Restul negocierilor, pentru voturile celorlaţi candidaţi ieşiti din cursă, dacă au existat, nu s-au făcut la vedere. Conservatorii vor rămâne cu siguranţă la guvernare în schimbul sprijinului pentru Victor Ponta, dar nu ştim dacă vor obţine portofolii în plus. În schimb, circulă un zvon legat de preşedintele UNPR, Gabriel Oprea.

„Să îi asigure domnului Oprea o poziţie şi din câte ştiu acea poziţie este de director al SRI. Acesta este zvonul care circulă, în condiţiile în care domnul Maior ajunge premier, ipoteză pe care eu o privilegiez în raport cu Tăriceanu sau Georgescu”, a declarat analistul politic Cristian Pârvulescu, la Europa FM.

În tabăra lui Klaus Iohannis au fost mai puţine promisiuni, pentru că acesta a declarat că nu va negocia cu nimeni. Din proprie iniţiativă, Monica Macovei a declarat că îl susţine pe liderul ACL în schimbul unui program politic din 10 puncte, pe care Klaus Iohannis să şi le asume, dacă ajunge dacă ajunge la Cotroceni..

„Îi trimit domnului Iohannis o scrisoare cu cerinţele minimale pentru salvarea statului de drept şi a democraţiei în România”, spunea Monica Macovei.

„Foarte bine, sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se găsesc în programul meu prezidenţial Independenţa Justiţiei, statul de drept, faptul că nu voi graţia corupţi, că doresc să împiedic prin orice metodă legală adoptarea legii amnistierii şi graţierii”, a fost răspunsul lui Klaus Iohannis.

Candidatul ACL mai are susţinerea lui Mirel Amariţei şi a lui Szilaghi Zsolt. Cei doi nu au pus condiţii. 

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri