Revoluția „share” și „tweet”. Ce așteptări au românii din Italia de la scrutinul de duminică

Data publicării:
skype diaspora

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Primul tur de scrutin a fost un eşec pentru diaspora", ne-a povestit un telespectator Digi24 din Italia.

„Trebuiau mai multe secţii. Eu vă dau exemplul la Torino. Peste 100.000 de români. O sută de mii de locuitori sunt în Piatra Neamţ. Cum ar putea să voteze toţi locuitorii din Piatra Neamţ la o singură secţie de votare? Noe a construit arca înainte de potop şi nu după potop, cred că asta trebuia să facă şi MAE să mărească numărul secţiilor de votare în oraşele unde comunitatea românească este numeroasă. Eu voi fi la Torino la 6 dimineaţa pentru că am în mână un vot şi doresc să îl introduc în urnă. Noi nu dorim decât să votăm. Cerem prea mult?”, spune Adrian Chifu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Primul tur de scrutin a fost o dezamăgire totală", este de părere și Diana Tendeleu, din Italia. „Sincer nu am aşteptări prea mari de la turul al doilea, pentru că nu s-a schimbat nimic. Deci noi am cerut, cum au cerut şi cei din ţară, din tot sufletul am cerut mai multe secţii de votare. Dacă sunt mai multe cabine şi mai multe ştampile, noi oricum nu vom reuşi să votăm toţi. Deci aşteptările mele sunt că va fi exact la fel cum a fost. Mai ales pentru că prima oară nu au venit toţi românii care voiau să voteze. Acum eu ştiu că vor fi şi mai mulţi pentru că erau mulţi români care au zis că vor vota direct în turul doi sau mulţi români care nu au reuşit să vină”, afirmă Diana Tendeleu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri